Első képen és videón az új esztergomi Suzuki

Új Suzuki Vitara: januártól Magyarországon gyártják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiderült, hogy Vitara lesz a Suzuki legújabb modelljének a neve, premier októberben Párizsban, gyártás a jövő év elejétől Esztergomban.


A Suzuki tavaly Frankfurtban mutatta meg, miként is képzeli el leendő kis crossoverét (akkor még iV-4 néven), az októberi Párizsi Autószalonon pedig már a sorozatgyártásra majdnem kész szériamodell fog debütálni - méghozzá Vitara néven. Ahogy ezt persze anno sejtettük is, de most már hivatalos. A "majdnem" kitétel azért fontos, mert mint megtudtuk, a gyártás jövő év elején indul, januárban vagy februárban, és igen, nálunk, Esztergomban.
Hirdetés


Az SX4 S-Cross kisöccseként érkező új Vitara egyszerre nyugdíjazza az elődmodellt és az SX4-et is, aminek a gyártása időközben leállt, s már csak a készleten lévő autókat árusítják ki. A szűkszavú sajtóközlemény annyit ír, hogy: "A Suzuki Motor Corporation a 2014-es Párizsi Autószalonon tartja az új Vitara világpremierjét. Az összkerékhajtás szakértője bemutatja újonnan fejlesztett sport-szabadidő autóját, amelyben egyesül az autentikus SUV-formaterv, az ALLGRIP négykerekes technológia, a karosszéria és a felszereltség egyedivé tételének lehetősége, a fejlett technológiai megoldások és a kedvező üzemanyag-fogyasztás. A Vitara alapja a tavalyi Frankfurti Autószalonon bemutatott iV-4 tanulmánymodell. Részletes tájékoztatás a Suzuki sajtókonferenciáján október 2-án, további kiállított autók: Swift, Swift Sport, Celerio." Utóbbi ugye egy Alto-utód Indiából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 03:44
    Permalink

    Üdv
    Suzukiban dolgozom évek óta.. lényeg nem lesz kisebb a vitara gyári kódnéven YFA mivel ugyan az mint az s cross egyedüli módosítás az eleje meg oldalt az ajtó… tehát ugyan az a kasztni mint az s crossé ezért is nem kellett a leállás alatt annyi átalakítást végezni a suzukiban mert hogy jaj “nagyobb kisebb” ugyhogy …

  • 2017.10.29. at 03:44
    Permalink

    De persze ez csak játék a számokkal, a belső méret a lényeg. A 206-os Peugeotból is csináltak 2 nagy lökhárítóval 4 m hosszút a WRC homologizáció miatt, de a belső ettől nem lett nagyobb. 🙂

  • 2017.10.29. at 03:44
    Permalink

    Ez mind szép, csakhogy nem az SX4-ről van szó, hanem az SX4 S-Crossról. Ahogy írtam is. Annál lesz kisebb-rövidebb az új Vitara. Mint a Qashqai és a Juke.

  • 2017.10.29. at 03:44
    Permalink

    Ha azt nézzük, hogy az én öcsém magasabb és nehezebb nálam, akkor jó a megfogalmazás. Ha viszont tényekre alapozna a cikk tisztelt írója, akkor utánanézne az adatoknak és nem írna szamárságot. Főleg nem azt, hogy várhatóan. Az új Vitara adatai: hosszúság 4215 mm; szélesség 1850 mm; magasság 1655 mm. Minden paraméterében nagyobb az SX4 nél, aminek a hossza 4120 mm, szélessége 1730 mm, magassága 1555 mm.

  • 2017.10.29. at 03:45
    Permalink

    Hogy a Pontiac Trans Am és a Firebird között nem tudja a különbséget a Knight Rider esetében, az még megbocsájtható 30 év távlatából, de hogy lehet akkora baromságot leírni, hogy a Vitara az S-cross kisöccse? Önnek fogalma sincs sem az újságírásról és a járműiparról. Mindkettő szakma, amiben ideális esetben szakemberek dolgoznak, de ezt meg sem próbálom elmagyarázni…

Vélemény, hozzászólás?