Brit kézben éledhet újjá a Wiesmann

Újraindul a pénzügyi gondok miatt süllyesztőbe jutott német manufaktúra, a Wiesmann

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Becsődölt tavaly a német Wiesmann, ami BMW technikájú sportkocsijairól volt ismert. Most úgy néz ki, az angol felperes lesz a megmentő.


Fizetésképtelenség miatt kényszerült csődbe a Wiesmann, ami már 1988 óta készítette szinte változatlan formában jellegzetes retrós külsejű sportkocsijait. Az ügyében nem érkeztek frissebb hírek a tavalyi rosszak után, de most fordulat történt. A pénzügyi rendezésben felperesként érdekelt brit fél lett az új tulajdonos. Maga a cégalapító Friedhelm Wiesmann közölte a holland Autovisie magazinnal, hogy az új tulajok Berry és Anita Tatalovic, akiknek egyértelmű célja a gyártás folytatása.
Hirdetés

A megállapodást már alá is írták, így nincs más hátra, minthogy elárulják, melyik modellt hoznák vissza. Lehetne ez a GT MF4-CS, amit két éve, a 25. évfordulóját ünnepelve hozott ki a Wiesmann. A huszonöt példányra tervezett limitált szériából végül nem is lehet tudni, hogy mennyi épült meg, de az újabb eséllyel talán az aktualizált verziója is megjelenhetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 11:08
    Permalink

    Ne már…egy kis manufaktúra. Olyan szint, mint a Mitsuoka, a Gumpert, az Ascari, a Noble, a Panoz, stb. Ezek egyike sem legenda. Van egy szűk vevőkörük és ennyi. De a legenda nem itt kezdődik – nagyon nem.

  • 2017.10.28. at 11:08
    Permalink

    Igaz, hogy nagyon sok márka az alapítóról kapja a nevét, pl. Opel, Suzuki, Chevrolet, stb., de vannak más jellegű, eredetű márkanevek is, pl. amik rövidítésből születtek, pl. a Jeep vagy a Kia. A Tatalovic nyilván nem lenne jó, de lehetne mondjuk TSC(Tatalovic Sportscar Company) vagy TMC(Tatalovic Motor Company) stb. De ez csak elmélet, valószínűleg maradnak a Wiesmann-nál, bár szerintem nem egy akkora legenda ez a cég, hogy ne lehetne elsütni egy névváltást.

  • 2017.10.28. at 11:08
    Permalink

    Manapság brit tulajdonban lévő autógyár nem nagyon van – elsőre talán a Morgan és a Noble ugrik be – de most eggyel több lesz. Eleve az S-Type hűtőrács nagyon brit – hitelesebb, ha ők maguk tervezik és gyártják ezeket az autókat. Én egy névváltáson is elgondolkoznék, mert a Wiesmann eléggé németes.

Vélemény, hozzászólás?