Nem várt fordulat: szerdán emelkednek az üzemanyagárak

Üzemanyag-drágulást hoz az év utolsó napja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Stagnáló olajárak mellett a gyengülő forint áremelkedést hoz a benzinkutakra.

Bár hosszú távon az elemzők az olaj-, illetve üzemanyagárak további esésére számítanak (erről bővebben tegnap írtunk), az előző héten gyakorlatilag stagnáltak a finomított termékek dollárban számolt jegyzésárai, s közben a forint azonban romlott. Ez azt jelenti, hogy számunkra drágábbak lettek az üzemanyagok. Ennek megfelelően szerdán, tehát december 31-én, az év utolsó napján 3 forinttal emeli a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a MOL, a töltőállomásokon ezzel egyező mértékű árváltozás várható. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 336, a gázolajé 357 forintra nő. A MOL legutóbb a mai napon változtatott az árakon, 2-2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát is.
Hirdetés
A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi közel négy hónapban több mint 80 forinttal csökkent. A benzinár több éve nem mozgott 330 forint körül, legutóbb 2010 novemberében kellett 335 forintot fizetni egy literért. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szintén évek óta nem volt 360 forint körül, utoljára 2011 júniusában került 360 forintba. A csúcsárak egységesen 2012-ben adódtak, a benzin az év áprilisában 451 forintba, a gázolaj januárjában 449 forintba került átlagáron. Továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások között igen jelentős, akár literenkénti 20-30 forintos eltérések is tapasztalhatók, legkevésbé autópályák mentén ajánlott tankolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?