Vettel már megint beszólt

V10 vagy V12 kéne 1000 lóerővel - mondja Vettel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megfigyeltük már, hogy amint egy nagy bajnok végre nem nyeri magát agyon, rögtön szimpatikus lesz? Az elégedetlen Vettel is jó úton halad.


Nagyon úgy néz ki, hogy ez az F1-szezon nem a négyszeres címvédő Sebastian Vettel diadalmenetéről fog szólni, bár az is lehet, hogy pár nap múlva Barcelonában fordul a kocka, s a Red Bull valahogy visszavág az idén sokkal jobb Mercedesnek. Az eddigi 2014-es futamok mindegyikét ugye a Mercedes nyerte, ráadásul a legutóbbi három alkalommal kettős győzelmet ünnepelhettek Hamiltonék. Azaz inkább csak a rendre első Lewis Hamilton ünnepelt, mint az évadnyitó sikere óta mindig "csupán" második Nico Rosberg, de ez mellékszál.
Hirdetés

Ami nem mindegy, hogy a 2010-től verhetetlen Vettel sokadszor ad hangot elégedetlenségének, aminek nyilván az az oka, hogy az új szabályokra, az új kihívásokra a Renault (egyelőre legalábbis) nem tud olyan (hibrid) csomaggal felelni, mint a Mercedes. Vettel nemrég szimplán úgy minősítette az aktuális F1-et, hogy "szar", amiért alaposan meg is feddték az illetékesek, hát finomított, de szimpatikusan mellé azért nem beszélt a német Focusnak adott nyilatkozatában: "A Forma-1 arról híres, hogy hangos és veszélyes, míg most kockára tesszük a motorsportok lényegét." Amikor a halk és ványadt V6-os turbókról kérdezték, így fogalmazott: "V10-es vagy V12-es, 1000 lóerős motor lenne a kedvemre. Olyan autókat szeretek vezetni, amik annyira gyorsak, amilyen gyorsak csak lehetnek, hogy azt érezzem, egy szörnyet kell megfékezzek. Idén ebből alig maradt valami. Az RB10-es nem érti, amit akarok, lassításkor és kanyarban nem tudok benne megbízni."
Egyébként ha minden igaz, rövidesen egy olasz cég fogja hangosítani az autókat, méghozzá kipufogó-tuninggal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 09:26
    Permalink

    Föl kéne hagyni már ezzel a hangosság mániával a F1-ben. Érdekes módon Vettelen kívül sokan megtanulták, hogyan kell kezelni ezeket a “csöndes” V6 -osokal komolyan versenyezni. Egyébként szerintem hamarosan fejlődik is ez a technika és eléri a kívánt 1000 LE szintet is. Addig is tanulni kell az új technikát nem kifogásokat keresni.

Vélemény, hozzászólás?