Vághatjuk a centiket, jön az eddigi legerősebb utcai Peugeot

Valósággá válik a Peugeot RCZ R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly Párizsban tanulmányként láthattuk az 1,6 literes turbómotorból 260 lóerőt préselő Peugeot RCZ R-t. Júliusra valósággá válik.

Nemrégiben debütált itthon a megújult Peugeot RCZ, csúcsmotorja még mindig 1,6 literes, 200 lóerős THP, ám tavaly ősszel, a Párizsi Autószalonon, az akkor még csak tanulmányként kiállított RCZ R verzióval elhintette a Peugeot, hogy akár 162,5 lóerős literteljesítményt is ki tud hozni a BMW-vel közös fejlesztésű, s amúgy Év Motorja kitüntetésekkel is rendelkező benzinesből.
Hirdetés

A 260 lóerős RCZ R a legfrissebb - hivatalos - információk szerint július 12-én, Goodwoodban már szériagyártásra készen fog bemutatkozni, s egyben a Peugeot eddigi legerősebb utcai modelljeként fog megjelenni.
Arról egyelőre nincs információ, hogy vajon a tavaly őszi tanulmányautó matt fekete fényezésével jön-e majd az RCZ R, ám fogyasztását és CO2 emisszióját a "bázisnak" számító 156 lóerős THP-énél is jobbnak ígéri a Peugeot, a csúcsgépnek 155 g/km értéket ígérnek a gyáriak.
A megrendelők persze vélhetően nem az apasztott, legalábbis gyári érték szerint lejjebb tornászott étvágynak fognak örülni a teljesítménynövelésen túl, hanem annak, hogy az R már nem ESP-s fékdifferenciálzárat, hanem önzáró Torsen difit kap a hajtott első kerekeihez. A többinél nagyobb, 19 vagy akár 20 colos felniken érkező RCZ R futóműhangolása is sportosított, s minden bizonnyal utastere is különbözni fog a többi verzióétól. Bár július 12-én már végleges verziójában fogja kiállítani a Peugeot, árusításának kezdete csak jövő év elejére várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?