Élete legkeményebb meccsét vívja Michael Schumacher: kómában van

Veszélyesebb a síelés, mint az F1? Michael Schumacher síbalesete után kómába esett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vasárnap Franciaországban síelés közben fejsérülést szerzett, a kórházban agyvérzést kapott és kómába esett az F1 örökös bajnoka.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka vasárnap délelőtt 11 órakor síbalesetet szenvedett a franciaországi Alpokban. A hírek szerint 14 éves fiával egy nem kijelölt nyomvonalon csúszott épp, amikor elesett és fejét a rajta lévő sisak ellenére igen szerencsétlenül ütötte meg egy sziklában.
Hirdetés

Tudatánál, de zavarodott elmeállapotban volt a helyi beszámolók szerint, amikor helikopterrel kórházba szállították. Koponyasérüléséről később derült ki, hogy valójában igen súlyos. Az F1 örökös bajnoka agyvérzést kapott és kómába esett - olvasható immár a mendzsmentje által kiadott hivatalos közleményben is.
A világbajnoki címeit (1994-ben és 1995-ben) a Benetton, majd (2000-2004 között zsinórban ötször) a Ferrari színeiben szerzett, a Forma-1-ben 1991-ben debütált pilóta csak a Ferrarihoz igazolása után, azaz 1996-tól kezdett síelni. A csapat által rendezett olaszországi, téli tréningek síversenyeit rendszeresen nyerte, ugyanakkor állítólag síelés közben is rendkívül megfontolt volt.
Michael Schumacher január 3-án lenne 45 éves. Drukkolunk neki, hogy a kómát is leküzdje, s megélje ezt a születésnapját, meg persze még legalább ennyit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?