Hamarosan bemutatkozhat a legújabb Land Rover Discovery

Videón a Discovery 25 éve, beetető filmen az új széria plusz egy remek szerelős videó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Land Rover idén ünnepli a Discovery 25. születésnapját. Emellett az új generáció előzetes reklámkampánya is folytatódik, most videón.


A Discovery nagyméretű terepjáró, nem SUV. Az 1989-ben bemutatott első generáció újdonsága mégis az volt, hogy a kőkemény terepjáróknál élhetőbb kompromisszumot adott például városi használatban. A klasszikus Defender - ami hamarosan befejezi pályáját - és a luxusigényeket is kielégítő Range Rover közé pozicionált, akár hétüléses Discovery családi autónak is bevált. A brit terepjáróspecialista az eltelt években sikeresen alakította ki szabadidő-autó kínálatát is, az Evoque hamar kasszasiker lett, a Freelander meg már második generációjában jár.
Hirdetés


A Discoveryt 1994-ben felfrissítették, kapott új motorokat, aztán 1998-ban jött a második generáció változatlan tengelytávval, de nagyobb hosszal. Az is kapott egy kis frissítést, teljesen új generációt csak 2004-ben - 10 éve - mutattak be, ennek a ráncfelvarrott változata fut most is Discovery 4 néven. A feltehetőleg teljesen új alapra épített ötödik szériát csak jóval később, de az azt előrevetítő Discovery Vision Conceptet már e hónapban, a New York-i Autószalonon meg fogják mutatni. Az újdonság az eddig megszokott kockaformánál egy kicsivel kevésbé lesz szögletes. Három üléssorral is készülni fog, a leghátsó valószínűleg a padló szintjébe hajtogatva eltüntethető lesz. A hajtásmódok között a Range Roverből átvett kapcsolóval lehet majd választani, de a sorozat kibővítése után is biztosan marad a kényelmes változat mellett kőkemény terepes is.

Visszatekintésként elmondható, hogy a Discovery harmadik szériájánál egyesíteni próbálták az önhordó kasztni és a létraváz előnyeit, ezért a bódé alá tettek egy létravázat is, ami a futóművet és az erőátvitel hordja. Hogy a következő széria teljesen önhordó lesz-e, még nem tudni, de addig is jöjjön még egy videó bónuszként, amin egy 2004-es évjáratú, klasszikus alvázas felépítésű Discovery 2-t kapnak le a négy kerekéről. A munka persze egy egész hétvégét vett igénybe a J. White's Automotive amerikai Land Rover specialistáinál is, de felgyorsítva is látszik a kisfilmen, hogy nem először cseréltek alvázat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?