Újra a Renault Mégane R.S. a király

Videón a Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R pokoli csúcsa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault visszahódította a leggyorsabb fronthajtású autónak járó Norsdscleife-trónt, videón is látható a Mégane R.S. 275 Trophy-R űrideje.


Ahogy az várható volt, a Renault sietve visszafoglalta a trónt. Azt a trónt, amit rövid időre a SEAT Leon Cupra 280 DSG bitorolt egy szenzációs 7:58.4 perces idővel. Május 15-én reggel ezt és persze a Mégane R.S. Trophy sokáig csúcsot érő, 2011-ben elért 8:07.97-es eredményét kellett megdöntenie a gyári pilótának, és Laurent Hurgon tette is a dolgát az R.S. 275 Trophy-R volánja mögött. Nos, a pletykált 7:45 nem jött össze, de egy 7:54, egészen pontosan 7:54.36 igen, így hát ez most az etalon, újra a Renault tudhatja magáénak a leggyorsabb fronthajtású autót a Nürburgringen, a 20,832 km-es Nordschleifén, a Zöld Pokolban. Aki csak teheti, nézze végig ezt a videót, döbbenet.

Hirdetés

A rekordot nyilván nem a 15 országban hamarost forgalomba kerülő, 250 darabosra limitált szériás 275 Trophyval, hanem egy még spécibb Trophy-R kivitellel repesztették. Ami hátsó ülések, mindenféle szigetelőanyagok, hifi és klíma híján, plusz kisebb-könnyebb lítium-ion akkumulátorral és szintén könnyebb Recaro-kagylóval 100 kilóval nyomott kevesebbet... A 2,0 literes turbómotor ugye 275 lóerős, és a mezei 265-öshoz képest szélesebb tartományban nyújtja a 360 Nm nyomatékát, a váltó meg 6 fokozatú manuális. A gyorsaságot még Cup alváz, sperr, titánium Akrapovic kipufogó, állítható Öhlins Road&Track lengéscsillapító és a leggyorsabb Mégane-hoz fejlesztett Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncs szavatolja. És elöl gyilkos, 350 mm átmérőjű a fék alumínium tárcsával.

Amúgy a 19 colos Speedline felni fekete vagy piros lehet, a fényezés fehér-fekete kéttónusú, légterelőjén ott figyel az R.S. Trophy felirat, az ajtók alja kockás zászlós, a kormányt és a kézifékkart alcantara borítja, a polgárilag hárompontos biztonsági öv opciósan hatpontos. És hogy mennyire durván jó is ez az elért idő, az érdeklődők böngészgessék csak itt a 7:54 körüli többi autót. Porschék, Ferrarik, ilyesmik...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?