Videón az Audi robotpilótája

Videón mutatta meg önvezető autóját az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A németországi közlekedési miniszter is kíváncsi volt az Audi önvezető autójára, saját maga is kipróbálta. Az új extrát néhány év múlva már bárki élvezheti.


A németországi közlekedési miniszter, Alexander Dobrindt is tett egy kört azzal az Audi A7-tel, amelyben legújabb fejlesztésű kényelmi extráját teszteli a német prémiumgyártó. A Jack névre hallgató prototípus Audi képes arra, hogy autópályán minden terhet levegyen a vezetőről és robotpilóta módban szelje a kilométereket. A rendszer képes a sávváltásokra és ennek megfelelően az előzések biztonságos végrehajtására is.
Hirdetés


A tesztet követően Dobrindt elmondta: "A digitális technológiának köszönhetően terheket vehetünk le a vezető válláról, növelve ezzel a kényelmet és a biztonságot. Autóiparunk kínálja a legvonzóbb technikákat és termékeket. Célunk, hogy vezető pozíciónkat továbbra is megtartsuk." A jelenlegi információk szerint az Audi önvezető rendszere 2017-ben mutatkozik be az új A8-as modellben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 19:17
    Permalink

    Alapjában véve ellenőrzik is, erre vannak az éberségfigyelő rendszerek, már lassan 10 éve. De az emberi hülyeség ellen nincs 100%-os biztosíték.

    Én évente többször is levezetek 1500km-t egyben, és nem különösbben terhel meg. A titok nyitja a tempomat. Meg egy rendes svéd bőrfotel 🙂

    Szerintem a beállláshoz a legpraktikusabb a kopranőrámás kamera (lásd: BMW, infinti), ezzel minden információt megkap az ember ami a centizáshez kell.

    Aki meg béna azon önparkoló autó sem segít, csak ha tényleg nagyon béne az illető…

  • 2017.10.28. at 19:17
    Permalink

    Mondjuk azt ,hogy a sofőr ülésben üljön valaki ,és éber is legyen ,elég könnyű lenne 1-2 szenzorral ellenőrizni (infini) ,csak h. a felelős sofőr kérdése ne legyen vitás.
    … Milyen jó lehet egy olyan autó ,amivel akár száz kilométereket letudsz úgy ,hogy nem kell a klasszikus értelemben véve vezetned és elfáradnod ,ehelyett “vezetés” közben már az otthoni családoddal kommunikálhatsz tableten ,beszélsz skypeon. És amikor hazaértél még a garázsba is beáll helyetted!
    Szóval jó dolog lenne ez ,csak az a kérés melyik az az autógyártó amelyik először gondolja (ta) a saját ilyen jellegű termékéről azt ,hogy van olyan kiforrott h. rászabadítsa a vásárlóira és ezáltal az utakra azt!
    Mert bizony ,baleset esetén “autopilot” nélkül is szeretik az emberek a felelősséget áthárítani másra! Pláne így lehet ez ,ha kapásból mondhatja ,”dehát nemisén vezettem”!

  • 2017.10.28. at 19:17
    Permalink

    A prémiumligában már eddig is magas szinten zajlott az automatizáció, nyilván ha kell ott a vezetési élmény, de ha pl le kell tudnod 5-600 vagy több km-t egy nap alatt akkor örülni fogsz minden könnyítésnek, legyen az távtartó tempomat vagy ráfutásfigyelő, esetleg táblákat megjegyző kamera.

    Itt egy érdekes termékvideo, egy volvo kereskedő mutatja be mit tud (már egy pár éve) az XC60 dirver support package. https://www.youtube.com/watch?v=HIThTXlZL2s

    Lényegében neked csak kormányozni kell.

    Ahogy írtad, a jogi kérdések a fő akadály, mert az emberi hülyeség határtalan: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zY_zqEmKV1k#t=92

    Ez egy elég érdekes video amint a csóka átült a mitfárer ülésbe és hagyja vezetni az infinitit…
    (teljes cikk: http://www.autoblog.com/2014/08/06/infiniti-q50-self-driving-video-autobahn/ )

  • 2017.10.28. at 19:17
    Permalink

    Megdönthetetlen érveid vannak. Miért itt szórod el magad? Ennyi tudással minimum ott lenne a helyed a nagy boszorkánykonyhákban.
    Valami gond lehet, hogy helyette névtelenül írsz hülyeségeket!

  • 2017.10.28. at 19:17
    Permalink

    Az autó vezeti önmagát (autópályán ,autóúton) ?
    Igen.
    Akkor ,de!
    Lehet ragozni természetesen ,meg a német prémiumok ügyelnek is rá még egymás közt is,hogy nehogy lemaradásnak tűnjön (pl:fényszórótechnika ,hybridtechnika ,elektromos autózás”) az amit pont “újdonságként” bemutatnak de nem mindenben ők a legjobbak ez tény. Meg az is igaz ,hogy van amiben ők!
    Csak nekem fura ,hogy a tesla a dual motoros kocsijának a sajtóbemutatóján mintegy meglepetés ,mellesleg mutatta be a “részlegesen önvezető” autóját ,de na németeknél ha rendelhető lesz v. bemutatják egy kiállításon ,biztos “világszenzáció” lesz! 🙂 Am. biztos jó lesz ha egyszer egy audihoz majd be is lehet “ikszelni” X milláért majd az extra listán! X év múlva! 😉
    De addig is ,az akármilyen szinten is önvezető autó jó pár jogi kérdést is felvet ám! Szív is vele az usában a tesla.

Vélemény, hozzászólás?