Vontatás? Világrekord szerint a Nissan Patrol a legalkalmasabb

Világrekord: 170 tonnás repülőgépet vontatott a Nissan Patrol

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lakókocsit, hajót vagy lószállítót is gyakorta látni Nissan Patrol mögött, most pedig egy repülőgép elvontatásával mutatta meg a terepjáró, hogy ő a legjobb vontató.

[kepallobal=349110]Egy kissé furán mutat a bő 170 tonnás, azaz 170 ezer kilogrammos repülő a Patrol mögött, de elhúzta[/kepallobal] Itthon már nem kapható, de a Közel-Keleten továbbra is igen népszerű a Nissan legnagyobb terepjárója, a Patrol. Előszört 1956-ban jelent meg Kuvaitban az említett modell, s terepképességei, valamint elnyűhetetlensége, de nyilván tágassága miatt is kedvelt szériának számított az azóta eltelt már több mint 50, sőt, közel 60 évben. Miután tavaly a Nissan vetélkedőt indított a modell használói és rajongói számára, hogy mutassák meg, mi mindenre használható a Patrol, most e modellel állította fel legújabb rekordját a Nissan: egy 170,9 tonnás teherszállító repülőgépet vontatott el az Egyesült Arab Emirátusok egyik repterén. Azt 50 méteren húzta a Patrol, s ezzel elnyerte a legnehezebb tárgyat elhúzó autó rekordját.
A frissített, 5,6 literes, 400 lóerős és 560 Nm nyomatékú V8-assal, hétfokozatú automata váltón keresztül hajtott Patrol teljesen gyári volt, mindössze vonószemét alakították speciálisra, hogy az elbírja a repülőgép tömegét, illetve, hogy még nagyobb felületen kapaszkodjon a Patrol alvázához is. Bár az alábbi videó szerint a Patrol ilyen nagytestű gépek mozgatására is képes, egyelőre nincs hír arról, hogy a speciális repülőgép-vontatók helyett bármelyik társaság is bevetné, az amúgy a reptereken is gyakorta feltűnő, komoly képességekkel rendelkező terepjárót.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 23:53
    Permalink

    Azt egy percig sem vitatom, hogy aszfalton egy kamion nyerne, ha kötélhúzásról van szó. De azt erősen, hogy a 170 tonna elhúzásával egy Patrol lenne a világrekorder. Megnézném, hogy a Ford mögé a Patrol-t kötik! Ezt a 170 tonnát szerintem az autók zöme képes volna elhúzni.

  • 2017.10.29. at 23:53
    Permalink

    Szerintem így terepen is szép teljesítmény, tekintve, hogy a Kenworth-nak kétszer négy kereke hajtott, ráadásul az önsúlya minimum dupla annyi, mint a Ford-nak.

  • 2017.10.29. at 23:53
    Permalink

    A Nissan-nak nem a Patrol, hanem a Titán a legnagyobb vasa! Az meg egyáltalán nem nagy kunszt, hogy elhúz egy autó 170 tonnát, ha az kerekeken gördül. A vonóhorgot sem értem miért kellene megerősíteni, sosem hallottam olyat, hogy egy horog leszakadt volna. Sokkal előbb fullad le az autó, ég el a kuplung vagy pörög el a kerék, minthogy a zártszelvény váljon el a gépkocsitól. Szerintem ezt a gépet én is elhúznám a kombimmal. Sőt, ha kötél lenne rajta, szerintem 10-20 ember is könnyedén képes lenne rá.
    Megnézném, hogy mit művelne a Navara, ha mondjuk egy 7,3-as Ford-ot akasztanának rá háttal. Ugyanis köztudottan a Powerstroke-ok a legerősebbek vontatás terén! Kis illusztráció:
    http://www.youtube.com/watch?v=8fNCQ-46JOc

  • 2017.10.29. at 23:53
    Permalink

    Nem tudom, mi ez a hülyeség, de úgy látszik, hogy csak reklám! Fekete László húzott el a fogával egy repülőt? Nem tudom pontosan, nem is igazán fontos, de lényegében, ha ember elhúzta puszta erővel, akkor egy autónál, inkább már csúnya lenne, ha nem tudná, esetleg egy smart vagy trabi!!!!

Vélemény, hozzászólás?