Egy ilyen Mondeo ST jót tenne

Virtuáltuning: Ford Mondeo ST

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Késve mutatkozott be, ezért nehéz helyzetből indul a legújabb Passat ellen a Ford Mondeo ötödik generációja. Egy ST dobna az imidzsén.


A negyedik, pontosabban az elsőt az 1996-os facelift után külön számítva ötödik generációs Ford Mondeót a gyár sokkal inkább elegáns középkategóriásnak szánja, mint sportosnak. Lesz Vignale csúcskiviétel, de ST sportváltozatról szó sincsen egyelőre. ST létezett az első a második generációból, az ST 200 2,5 literes V6-ossal készült. A második szériából már 3,0 literes V6-ossal csináltak ST csúcsverziót, 225 lóerőt tudott, ezért ST 225 volt a neve, 2007-ig készült. A negyedik, most kifutott Mondeóból meg már nem is készítették el a gyári sportkivitelt. 2010-ig, a ráncfelvarrásig készült az egykori konszerntársa, a Volvo moduláris öthengeresével. Az Euro 5 norma a legkedvesebb karakterrel rendelkező 2.5T motort kiszorította. Helyét a csak négyhengeres, de nyomatékosabb és szerényebb étvágyú, 220 helyett ráadásul 240 lóerős 2.0 EcoBoost SCTi vette át.
Hirdetés


Bár ezek a változatok elég jó menetteljesítményeket adtak, hiányzott az a bizonyos plusz. X-Tomi ST-je az eddig még csak képeken látott új európai Mondeóhoz képest vaskosabb küszöböket és mélyebbre lógó lökhárítókat kapott. A nagyméretű könnyűfémfelnik és mögöttük a piros féknyergek jól mutatnak, a Focus ST középre helyett kipufogója sem lóg ki az összképből. Ha elkészülne az ST, akkor minden bizonnyal a szériaváltozaténál direktebb kormány és feszesebb futómű is járna hozzá. A sportos Fordok rajongói reménykednek, hogy a Mustang 2.3-as turbósa kerülne az ST motorházába, 300 lóerő feletti teljesítménnyel, akár összkerékhajtással is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 01:53
    Permalink

    Az legelso szeriabol(93-96) nem,csak az elso szeria facelift utanibol kesult ST200
    de azokat MK2 kent emlegetik(97-00)
    De voltak bizonyos piacok ahol ST24 volt(Ezek inkabb a kulsore mentk ra,a motor 170lovas volt.)

Vélemény, hozzászólás?