Megérett a világ egy kicsi Jaguárra?

Virtuáltuning: ilyen lehetne a Jaguar 1-es BMW-je

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ilyen, amikor a virtuáltuner megelőzi a gyárat: Theophilus Chin megcsinálta a Jaguar első prémiumkompaktját. Az XE-ből faragott ferdehátút.


Hogyne! - vághatjuk rá a választ a címben feltett kérdésre. Elég ha a Mercedes, az Audi és a BMW középkategóriásnál kisebb modelljeire, illetve azok sikerére gondolunk. Az Audi A3, a Mercedes B-osztály és az 1-es BMW is mind bejött és a prémiumgyártók egyre jobban kiterjesztik a kisebb autóik kínálatát. A Jaguárnak megérné beszállni ebbe a piaci versenybe egy belépőmodellel. A kisebb és olcsóbb prémiumautókat vásárló fiatal, de jómódú vevőket így könnyen rá lehet szoktatni a márkára.
Hirdetés


Theophilus Chin - az egyik legtöbbet citált független rajzoló - legújabb munkáját Jaguar XD-nek nevezte. A csak a virtuális valóságban létező modell nevét és formáját is a nemrég bemutatott középkategóriás XE-től kölcsönözte. A hasonlóságokat látni, a D meg ugye az E előtt van az ábécében, ezzel folytatva az XJ, XF, XE sort. A vízió szerint az XD egy hátsókerékhajtású, kompakt ferdehátú, ami direkt ellenfele lehetne az 1-es BMW-nek. Az autó túl is nőne a kompaktokon, ugyanis megtartaná az XE tengelytávját, csak a farán változtatnának. Így kapnánk egy kisebb, de praktikusabb, jobban alakítható csomagtartót. Hogy lesz-e kompakt Jaguar, még nem tudni, de az XE-ből ígértek kombit, kupét, kabriót és hosszított változatot is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?