Itt a Passat, ami biztosan sosem lesz valóság

Virtuáltuning: Volkswagen Passat pickup

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Itt van X-Tomi legújabb Passat-átirata. Ebből a pickupból azonban gyárilag biztosan nem fog készülni egy sem.


X-Tomi legújabb kreációja érdekes gondolatkísérlet, de itt és most le kell szögezzük, ha valamilyen Passat nem lesz soha, akkor az a pickup. Rendes középkategóriás autóból, ami már a presztízsautók szintjét súrolja, egyszerűen nem lehet teherautót fabrikálni. Ha valami, akkor ez nem változott meg az elmúlt évtizedekben. A Volkswagen sem épít már kisteherautót a személyautóira, azaz ha műszakilag sok közük is van egymáshoz, megjelenésük jelentősen eltér. Az első generációs VW Caddy pickup például a B-oszlopig megegyezett az egyes Golffal, de ezek az idők már elmúltak.
Hirdetés


A Passat pickup látványterve nem rossz próbálkozás, hiszen platósnak nem lenne csúnya, de az alap autón inkább ront ez a felépítmény. Mint a kép eredetijéből látszik, az alap az új Passat Highline kivitelű kombija volt. X-Tomi azon túl, hogy a kocsinak és a mediterrán háttérnek is adott egy kis színt, lecsapta a tetőt és a hátsó oldalablakokat. A king cab elrendezésű pickup kis hátsó ablakát a kombiról vette át, eredetileg a D-oszlopnál van ez a hajlítás. A hosszú tengelytávval kissé esetlenül néz ki, de azért nem annyira, mint az egykoron volt Daewoo-FSO Truck.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?