Íme, a legújabb Honda Civic

Vízre került az új Honda Civic - Amerika is Angliából kapja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ilyesmi lesz az európai Honda Civic is, hiszen az Amerikába küldött ötajtóst is Angliában gyártják.


Hozzánk csak jövőre érkezik a Honda Civic 10. generációja, de az Egyesült Államokban már most 2017-es modellévet írnak, így aztán oda már gyártja is az új Civicet a Honda. A kupé- és a négyajtós után - Amerikába első ízben - érkezik az ötajtós is. A Honda swindoni gyárából a napokban indították útra az első példányokat, hogy őszre azok is megérkezzenek. A forma igazából nem újdonság, hiszen tavasszal a szériaváltozattól nemigen különböző prototípusként már láthattuk.
Hirdetés

Most viszont már azt is tudjuk, hogy a Civic (legalábbis az Egyesült Államokban) csakis 1,5 literes, közvetlen befecskendezésű és turbós benzinmotorokat kap - állítólag 174 és 180 lóerős teljesítménnyel, 6 fokozatú kézi, illetve CVT automataváltóval. Elöl-hátul független felfüggesztést várhatunk, az extrák között pedig LED fényszórót, távolságtartós tempomatot és sávelhagyás-gátlót, valamint holttérfigyelőt, a kényelmi funkciók között Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis hifit, valamint még távirányítós motorindítást is. A vélhetően alig különböző európai verziót minden bizonnyal láthatjuk ősszel, a Párizsi Autószalonon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Nyilván nem kell szó szerint venni, de a napi szörnyülködés azért mindig megvan… Benned legalább nem csalódok, ismét egy korrekt hozzászólás Tőled. Örülök, hogy egyesek képesek gondolkodni. Az első bekezdésed tartalmát szajkózom már mióta, de egyszerűen nem tudják felfogni, hogy ez egy SZÓRAKOZTATÓ HONLAP. A FB-oldal tetején is ki van írva. Ezek egy Fábry-show után fejcsóválva állnak fel a fotelből, mert nem kapták meg a hihetetlen szakmai mélységeket?:)

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Na de ki köpködi a masikat azért, ha azt mondjak a golfra , h uncsi? max a fanatikusok….ami nem mérvadó. Vita lehet, barmondjuk izlésen fightolni egy véget nem érő történet, mindenkinek igaza van, de senkinek sincs 🙂 komment generalasnak elmegy mondjuk, de melyen belül mindenki tudja, h fölösleges….csak a hecc kedvéért.
    Az viszont objektív teny,h milliókat adnak el belöle (golf), tehat valamit jol csinál azért, de ettől még nyilvan nem lesz egy mestermű.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Az eleje (púpos) gépháztető, orrba vágott hűtőrács, C oszlop után…. tiszta mazda elemek fedezhetők fel…hát igen nehéz lett volna már űűűűberelni az előző sportos űrformákat.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Először, mikor láttam koncepció szinten, nekem sem tetszett első ránézésre. De ahogyan egyre többet láttam, megtetszett nekem, és most már gyönyörű!

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Igyekszem mindekivel szemben toleráns lenni. 🙂
    A világhálón való részvétel erről szólna. Morál! Íratlan szabály!
    Egy dolgot nem tudok tolerálni, de nem is akarok, ez pedig agresszió!
    Amikor a megszólalás nem az adott témakörre irányul, hanem a másik személy leigázására.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    [i]“…néhány hajszálnak pedig megint búcsút intettem:(((“[/i]
    Nem kell ennyire beleélned magad, 🙂 ez úgy is csak egy könnyed beszélgetés, mivel az Autonavigátor valóban nem egy autószerelői, műszaki szakmai oldal. Pletykarovat, moderálatlan hozzászólásokkal, személyeskedésekkel.
    2 nappal ezelőtt hívtak az egyik Honda szalonba, mivel megérkezett a másfél évvel ezelőtt vásárolt SH robogóm szervízkönyve. Jobb későn mint soha. 🙂
    Nem is egy új Civic volt kiállítva az eladótérben. Kívülről valóban szokatlan megjelenésű, a hátsó légterelő kissé hasonló az Audi A2 kialakításához, azzal a különbséggel, hogy a Hondánál hozzákombinálták a hátsó világítást is. Belöl viszont a volán mögött nagyon nagyszerű az autó.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Én is leírom akkor sokadszorra, hogy felfogd: az okfejtésednek semmi értelme. MERT NEM OTT NYÍLIK. Ezért okafogyott a “mintha” használata. Veszed az adást?:)

    A kinézetet lehet boncolgatni – ti a motorháztető-nyitást boncolgatjátok, ami butaság. A 2. bekezdéseddel amúgy – érdekes módon – teljesen egyetértek.

    Gumbika, “mintha” h*lye lennél: nem, te bizony tényleg az vagy:) És meg is van a jól megérdemelt nicknév, néhány hajszálnak pedig megint búcsút intettem:(((

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Ki mondta, hogy annál a résnél nyílik? Leírom, immár másodszorra, hogy csak ÚGY NÉZ KI, MINTHA ott nyílna.
    Miért ne lehetne boncolgatni egy autó kinézetét? Mi mást boncolgasson egy ember, mikor elsőre ránéz egy autóra, mint a kinézetét? Azt látja először, arról dönti el, hogy tetszik-e neki, vagy sem. Akar-e ilyet venni, vagy sem.

    Minek tépem itt a szám, hülyének magyarázni….A suliban bajban lehettél a mondatértelmezésnél. És akkor te mondod a másikra, hogy nem túl acélos agyi kapacitású….Most nekem is adhatsz egy becenevet te túlképzett.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Ilyen az, amikor a h*lye okoskodik… Ha egyszer nem annál a nagy résnél nyílik a motorháztető, akkor ennek a “minthának” mi értelme van!? Nem ott nyílik, és kész. De te egy fafej vagy, és boncolgatod. Minek!?

    Ezentúl “Tomika” leszel. Mivel minden dilettáns kap tőlem egy becenevet. Ezzel próbálok a nem túl acélos agyi kapacitásukra utalni:)

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    az óvis csoport, hogy nem tudja elfogadni, h nem mindenkinek tetszik ‘:D attol, függetlenül,h nekem tetszik és az übergagyi ufocivic vonal utan vegre valami jobb forma, de miértkellene, h tetszen mindenkinek??????….

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Annak aki tud angolul es erdekli hogy kommentaljak az autot kulfoldon, annak ellenere hogy nem ertenek egyt egymassal:
    [url]http://www.speedhunters.com/2016/08/honda-civic-hatchback/
    [/url]

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Még annál is szerencsétlenebb vagy, mint gondoltam…
    Hol írtam, hogy ott nyílik? (Kb. ott, ahol az illesztésekről is, ugye?)

    Nézem a képet, és nekem úgy tűnik. Autókhoz fizikailag nálad közelebb levőknek is mutattam a képet, páran ugyanazt mondták (igen, nem mind), mintha nem lenne lecsukva.
    Érdekes, hogy igumbi elsőre megértette.

    Aztán, mielőtt még lóellenzős módban folytatnád: sehol sem írtam, hogy tetszik-nem tetszik, azt meg végképp nem, hogy szép-e vagy csúnya.

    Becézned meg nem kell, nem feküdtünk egy ágyban.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    A jó Isten áldjon már meg benneteket, nézzétek már meg ALAPOSABBAN az orrész fotóját – BIZTOS, HOGY OTT NYÍLIK A MOTORHÁZTETŐ!? Tény, hogy alig látszik az a bizonyos vonal, de akinek jó a szeme, észreveszi. Pont, hogy afölött a “nagy rés” fölött nyílik a motortér teteje… Edy, meglepődtem, hogy te sem vetted észre. Intike és Tomika meg hozta a szokásos Béluska-szintet:)

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Koszi! Mar csak annyi teendod van, hogy megtanulsz helyesen irni. Az, hogy mas modellen, van-e vagy sem, az nem jelenti azt, hogy betalalt ez a reszlet.
    Ismerem a jelenteset a szubjektiv szonak, nem kell okoskodni. Viszont az is tudott dolog, hogy csalfi szandekosan provokalja a tomeget az izlestelensegevel.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Az hogy kinek mi teccik az teljesen [b]szubjektiv[/b]. Ha nem ismered a jelenteset nezz utanna, errol vitatkozni nemsok ertlme van. Az a nagy viccnek tuno illesztes rengeteg uj auton van. Az Lfa-n, Lagunan, meg rengeteg masik modellen is. Nem teciik ne vedd meg.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Csillagos 5-os? Ennel mar csak a Multipla es a Rexton csunyabb. Azert mert Honda, meg nem lesz szep, utolso annak nevezheto Civic a 8 gen volt, es az Accordok egytol egyig.
    Az a buta, nagynak tuno illesztes az orran kulon vicc.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Gyerekek nyuuuuugi.
    Az elozo UFO Civic is nagy hullamokat vetett a dizajnjaval, ugy tunik ez mostsem lesz maskeppen.
    HA nem teccik akkor ne nezz oda! 🙂
    Furcsa is meg uj is. Igy kell figyelmet felkellteni. Vegre nem egy Francia auto ami kitunik a sorbol a kulalakjaval.
    Teccik vagy sem, szerintem teljesen egyuttelheto forma, meg nagyobb is a csomagtartoja mint az elozo Civic-eknek.
    Leginkabb a Focus-hoz tudnam hasonlitani a kialakitasat.
    Ez egy igazi mindenes, eleg egy csaladnak, nem extra igenyeknek, de eleg, van elfogadhato csomija is, es nem is tul nagy.
    A dizajn meg egyebkent is szubjektiv…

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Már megint kipécéztél egyetlen mondatot, és azt is hülyén értelmezed. “Mintha” azt jelenti, hogy olyan mint…úgy néz ki. Nem olyan, de annak tűnik.

    Kívánom, hogy vegyél egy ilyet magadnak, és a pontos illesztések csípjék be a tököd hegyét….

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Te szegény szerencsétlen… (Látod, én ki tudom írni magyarul is, nem menekülök angol rövidítések mögé.)
    Nem írtam, hogy rosszak az illesztések, egyszerűen a képen úgy tűnik, mintha nyitva lenne az eleje. Fogalmam sincs, minek oda az a fekete csík, de úgy néz ki.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Nagyon egzotikus, pont úgy, ahogy én azt szeretem, bár már korábban is láttunk képeket az autóról. És nálam mindig plusz pont az, amikor egy amerikai kivitelt hoznak ide. Hozzá kell szoknunk ehhez, mivel a nagy vizen túli és az európai ízlésvilág egyre inkább fedésbe kerül egymással. Jó példa erre a Ford stratégiája is, de olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az öregedő Toyota Avensis eltűnhet a kínálatból, és lehet, hogy a Camryvel próbál szerencsét a Toyota helyette Európában. Mindent összevetve csillagos 5-ös a forma.

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Mintha nyitva lenne a motorháztető!? WTF!? Nézd már meg alaposabban azt a képet!:)

    Apukám, ott olyan penge illesztések vannak, amilyet európai autón az életben nem fogsz látni. Ez nem Peugeot vagy Volkswagen:)

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Hasonló gondolataim vannak nekem is: az első képen olyan, mintha a motorháztető nyitva lenne, a harmadikon pedig mintha egy másik autó hátsó ajtaját tették volna erre. Káosz.
    Mindez úgy, hogy az első ufócivic formailag abszolút egységes volt…

  • 2017.10.28. at 02:48
    Permalink

    Akármennyire is szeretem a japán kocsikat, ez valami vállalhatatlanul ronda lett. Az eleje pár perc nézegetés után még tetszik is, de aki a hátsó traktusra rábólintott a Hondánál, az tuti be volt szívva. Idétlen.

    Oldalról nézve a kocsit nekem a “béka” Corolla jutott rögtön eszembe a nyújtott 5 ajtós fazonjával.

    Technikailag tuti jó, illetve jobb, mint a mostani, de nagyon rút lett szegény.

Vélemény, hozzászólás?