50 kilométert elmehet benzin nélkül a Volkswagen Tiguan GTE

Volkswagen Tiguan GTE - 218 lóerővel és 50 kilométer emissziómentes hatótávval

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A széria Volkswagen Tiguan mellett koncepcióként annak konnektorból tölthető hibrid variánsa, a Tiguan GTE is bemutatkozott a Frankfurti Autószalonon.

A hagyományos, benzines és dízel új Tiguan mellett az arra épülő GTE, konnektoros hibrid is bemutatkozott a Frankfurti Autószalonon. A most még csak koncepció szintjén járó szabadidő-autó motorja az 1.4 TSI benzines 156 lóerős verziója, ehhez társul a hatfokozatú duplakuplungos automataváltó házába épített villanymotor, amivel 218 lóerős kombinált teljesítményt képes leadni a GTE. A padlólemez hátsó felébe épített 13 kWh-s, konnektorból is tölthető lítium-ion akkumulátorral 50 kilométer lehet az emissziómentes hatótáv.
Mivel az akkumulátor a tető napelemeiből is táplálkozik, s mivel az 1.4 TSI vegyes fogyasztási értéke is igencsak baráti, a Tiguan GTE akár 1000 kilométeres hatótávot ad. Amennyiben telített akkupakkal indulunk, 100 kilométer mindössze 1,9 liter benzinnel megtehető, nem nehéz kiszámolni, üres akkuval is 3,8 l/100 km a kombinált fogyasztás, a szén-dioxid emisszió 42, illetve 84 g/km. Ennél talán érdekesebb, hogy a műszerfalon a GTE gombot megnyomva szabadul fel a teljes teljesítmény, s úgy 8,1 másodperc alatt képes 100 km/órára érni a GTE, végsebessége 200 km/óra lehet.
Hirdetés

Arról egyelőre nincs hír, hogy valaha is gyártásba kerül-e a Tiguan GTE, a koncepció viszont mindenképp jó reklám a második generációjával szintén most debütált, a piacra talán már idén év végén befutó többi Tiguan számára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    A Fosvágen ismét alulmúlta önmagát – nem baj, ebből is eladnak Amerikában majd 10-15 ezret, CR-V-ből meg RAV4-ből meg ennek a 10-szeresét. Igazi sikersztori.:) Ha így haladnak a németek, hamarosan a csigazabálók is dörömbölni fognak az ajtajukon:)

Vélemény, hozzászólás?