Új Volvo terepkombi: jön a V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country: 6,5 centis emeléssel, jövőre jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo - zömében az amerikai vevők kedvéért - háromtagúra bővíti terepkombijainak kínálatát. Idén debütál, jövőre jön a V60 Cross Country.


November végén, a Los Angeles-i Autószalonon fog bemutatkozni a Volvo V60 Cross Country, ám a Volvo már most közzétette az első hivatalos közleményt és fotócsomagot. A V60 terepkombijával háromtagúra bővül a V40 Cross Country és a XC70 modelleket soroló terepkombi-kínálat a Volvónál. A "crossosítás" nem csupán optikai, a V60 Cross Country esetén 6,5 centiméter a futómű emelése, mások a lökhárítók is a terepszögek fokozása érdekében, a megjelenésért hátul dupla a kipufogóvég.
Alapáron 18, opcióként 19 colosak a mindenképp könnyűfém felnik. Kívül fekete lökhárító-betétek és sárvédő-szélesítések, belül alapáron fekete alapszínű, barna kárpitbetétes sport bőrülések jellemzik, természetesen többféle, akár kéttónusú beltér opciójával.
Először az Egyesült Államokban és Kanadában lesz elérhető a V60 Cross Country - hiszen a legtöbb megrendelőt is e két óriásországból várhatja a Volvo. Számukra a jól ismert, 2,5 literes, öthengeres, 250 lóerős T5 motorral, automata váltóval és a haldex-kuplungos AWD összkerékhajtással szállítják majd, 23 mpg, azaz 12,3 l/100 km vegyes fogyasztással.
Hirdetés
Az Európának szánt verziók jóval takarékosabbak lesznek, alapáron fronthajtással és a négyhengeres Drive-E turbódízellel, mindenképp hatfokozatú, de csak opcióként automata váltóval, csúcsverzióként az öthengeres, 2,4 literes D4-gyel (181 LE, 420 Nm), összkerékhajtással és csakis hatsebességes automata váltóval. Az öreg kontinensre szánt verziók bemutatása csak jövőre várható, megjelenésükben azonban vélhetően nemigen fognak különbözni az amerikai kiadásoktól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?