Egy Polo, ami még a Golf R 400-nál is erősebb

VW Polo R WRC Street - 420 lóerő az első kerékre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges tuningcsomaggal készül a Wimmer Rennsporttechnik a 2500 darabos limitált példányszámban gyártott Volkswagen Polo R WRC Streethez.


Az eddigi leggyorsabb és legerősebb utcára gyártott Polo változat a Volkswagen WRC programja miatt jöhetett létre 2012-ben. A Polo R WRC Street névre keresztelt méregzsák ugyan nem rendelkezett WRC teljesítménnyel, de megkapta a Golf GTI turbós, négyhengeres 2,0 literesét, amivel 220 lóerőt tudott, és 6,4 mp alatt volt 100-on, míg végsebessége 243 km/h volt. Ezt a különleges kiadást gondolta tovább a Wimmer, akik nemes egyszerűséggel megduplázták teljesítményét, ami így már 420 lóerő. Ezzel 20 lóerővel erősebb, mint a nem sokára gyártósorra érkező Golf R 400 koncepció, bár erejét az első kerekekre adja le, ami nem annyira előnyös.
Hirdetés

A német tunerek felhúzták a turbónyomást, nagyobb nyomást engedtek az üzemanyag-szivattyúnak, és egyedi, rozsdamentes acél sportkipufogó rendszert raktak alá. Az intercooler szintén változott, az ECU-t pedig átprogramozták. Ezek mind hozzájárultak, hogy a 2,0 literes erőforrás 349 Nm helyett már 480 Nm nyomatékot is lead. A csomag ára 10 200 euró, azaz kb. 3 170 000 forint. Akik többre vágynak, azoknak 17 colos OZ felniket, KW felfüggesztést és K&N légszűrőt is ajánl a Wimmer.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?