SEAT Leon Eurocup: magyar indulók, legendás pályák

Wéber a címvédésre hajt a visszatérő SEAT Leon versenysorozatban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A SEAT Leon Eurocup májustól olyan versenyhelyszínekre látogat el, mint Spa vagy Monza. Magyar indulók is lesznek.


A 330 lóerős Leon Cup Racer versenyautókkal felálló egymárkás sorozat a SEAT Sport több mint 40 évre visszatekintő gazdag motorsportos örökségének egy újabb fejezetét nyitja meg. A spanyol márka két alkalommal, 2008-ban és 2009-ben is elhódította a túraautó-világbajnoki (WTCC) trófeát, illetve a SEAT Leon Supercopa 12 idénye alatt 450 versenyautót adott át az ügyfeleknek világszerte.
Hirdetés

A SEAT Leon Eurocup 2014-es szezonnyitó versenyének a Nürburgring ad otthont május 2-4. között. A sorozat összesen hat európai versenypályára látogat el első idényében - a WTCC-vel és az International GT Open szériával együtt, betétfutamként. A nürburgringi hétvégét követően a mezőny Ausztriában, a Salzburgringen folytatja (május 23-25.), majd F1–es helyszínek jönnek: Silverstone (Egyesült Királyság, július 18-20.), Spa-Franchorchamps (Belgium, szeptember 5-7.) és Monza (Olaszország, szeptember 26-28.). A szezonzáró futamot pedig a SEAT hazai pályáján, a Circuit de Barcelona-Catalunyán rendezik október 17-19. között.

Az autók, amelyeket az utóbbi hónapokban a SEAT Sport tesztpilótája, Jordi Gené közreműködésével fejlesztettek, nettó 70 ezer eurós áron vásárolhatóak meg. A fronthajtású SEAT Leon Cup Racer menetteljesítményéről kétliteres, négyhengeres, turbófeltöltésű motor gondoskodik, a nyomatéka 400 newtonméter. A váltó 6 fokozatú DSG, a súly 1150 kilogramm, a kerék 18 colos, van persze bukókeret, s a versenygép nyomtávja 4 centivel szélesebb a széria Leonénál.
A sorozatnak magyar résztvevői is lesznek: Bús Edina és a korábbi Eurocup-bajnok, címvédő Wéber Gábor a B3 Racing Team, míg Tóth Norbert és Ficza Ferenc a Gáspár Racing színeiben indul. Wéber célja nem is lehet más, mint újra az élen végezni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?