Egy új korszak kezdődik

WRC 2014: szezonrajt Monacóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A héten Monacóban elstartol a 2014-es WRC-szezon, hosszú-hosszú idő után az első olyan, ami már abszolút Loeb-nélküli. Vajon mire lesz képes a visszatérő Hyundai?


Indul a 2014-es WRC-szezon, s egy új korszak kezdődik. Teljesen új, mert hosszú-hosszú idő után ez lesz az első Sébastien Loeb nélkül. Teljesen. Minden idők messze legeredményesebb ralipilótája, a kilencszeres világbajnok ex-tornász tavaly még négy versenyen részt vett, idén - ha sajnos minden igaz - már egyetlen futamon sem megy. Cserébe a Hungaroringen is láthatjuk majd vezetni a WTCC-ben, de ez egy másik történet.
Hirdetés
Szóval WRC, start Monacóban szűk aszfaltos kacskaringóval, hóban-jégen-hidegben, majd kiderül, idén milyen időjárási és útviszonyok közepette. A pályabejárás után az éles program a mai napon (csütörtökön) veszi kezdetét (Gapból, a címvédő Sébastien Ogier szülővárosából), és szombat estig 15 szakaszon át 383 gyorsasági km vár a versenyzőkre. A 82. Rallye Monte-Carlo útvonala valamelyest változott a tavalyihoz képest, de persze a legendás Col de Turinit kétszer is megmásszák a srácok. Kik az esélyesek? Ogier a Volkswagennel feltétlenül, még akkor is, ha ő inkább a murvát szereti. Polóval még Latvala és Mikkelsen, főleg előbbi rúghat labdába. A visszatérő Hyundai-nak hiába van két aszfaltspecialistája is, Neuville és Sordo alatt meglepő lenne, ha rögvest hibátlanul teljesítene az i20. Érdemes lesz figyelni Bouffier-ra és az ismét Forddal száguldó Hirvonenre, szintén Fiestával a WRC-ben első teljes évadjának nekifutó Kubica is odapiríthat a legjobbaknak. A citroenes Otsberg vagy Meeke egyike talán a dobogóra jó lehet.
WRC-s indulók
  1. Ogier, Ingrassia (francia, VW Polo WRC)
  2. Latvala, Anttila (finn, VW Polo WRC)
  3. Mikkelsen, Markkula (norvég, finn, VW Polo WRC)
  4. Meeke, Nagle (brit, ír, Citroën DS3 WRC)
  5. Ostberg, Andersson (norvég, svéd, Citroën DS3 WRC)
  6. Neuville, Gilsoul (belga, Hyundai i20 WRC)
  7. Sordo, Martí (spanyol, Hyundai i20 WRC)
  8. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Fiesta RS WRC)
  9. Evans, Barritt (brit, Ford Fiesta RS WRC)
  10. Kubica, Szczepaniak (lengyel, Ford Fiesta RS WRC)
  11. Bouffier, Panseri (francia, Ford Fiesta RS WRC)
  12. Delecour, Savignoni (francia, Ford Fiesta RS WRC)
  13. Prokop, Ernst (cseh, Ford Fiesta RS WRC)
  14. J. Melichárek, E. Melichárek (szlovák, Ford Fiesta RS WRC)

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?