Nagyot autózott Argentínában a ma 32 éves Michelisz Norbi

WTCC, Argentin Nagydíj: Michelisz az első sorból indulhatott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Michelisz Norbi a Q3-ba jutva a második futamon második helyről indulhatott, jól rajtolt, sokáig élen haladt, aztán kavicságy, 8. hely lett a vége.


Ígéretesen indult a 32. születésnapját ma ünneplő Michelisz Norbi számára a több mint egy hónapnyi nyári szünet után tartott Argentin Nagydíj, hiszen az időmérőn a második legjobbnak bizonyult, így az első futamon a kilencedik helyről a hatodikra tudott feljönni a leintésig. A második futamon López mellől, illetve mögül, a második rajtkockából indulhatott. WTCC, Argentin Nagydíj - az 1. futam, végeredménye (a pontszerzők):
  1. Tom Chilton, Citroën
  2. Rob Huff, Honda
  3. Yvan Muller, Citroën
  4. Tiago Monteiro, Honda
  5. José María López, Citroën
  6. Michelisz Norbert, Honda
  7. Tom Coronel, Chevrolet
  8. Mehdi Bennani, Citroën
  9. James Thompson, Lada
  10. John Filippi, Chevrolet

"Az első sorból indulva a győzelem a cél, ami nem lesz könnyű, de a MAC3-on elért siker mutatja, hogy jó úton haladunk" - jelezte Michelisz Norbert a szombati kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón. Az időmérős második helye igazán a fő futamon fialhatott, bár a nyitó futamon is előrelépett a kilencedikről a hatodik helyre. Ezúttal viszont a világbajnok José María López rajtolt előle, aki az első futamon motorcsere miatt a mezőny végéről indulva is ötödik lett, jó formában volt tehát.
A rajtnál Michelisz Norbert nagyon szépen jött el, meg is előzte a világbajnokot, akire csapattársa, Yvan Muller is rátapadt hátulról. A legelejétől látszott, hogy Norbinak piszkosul nehéz dolga lesz az első hely megtartásával, mert a két Citroën óriási tempófölényben volt a Hondával szemben a hosszú egyenesekben.
Hirdetés
Az első öt körben Norbi többször is bravúrosan verte vissza López támadását, miközben Yvan Muller nagy segítségére volt azzal, hogy folyamatosan nyomás alatt tartotta az argentint. A Citroënek így nem tudtak mit kezdeni vele, és ekkor jött López fülére a félreérthetetlen üzenet a csapatrádión: "Ne aggódj Yvan miatt." Muller ezután "leszállt" Lópezről, aki így nyugodtan támadhatta tovább a Hondát.

A hetedik körben következett be a látszólag elkerülhetetlen: a két Citroën berobbant mögé, Muller külső ívről támadta, López pedig belülről bújt be mellé, végül mindketten elmentek. Két kanyarral később a francia autója megcsúszott, ezért a közvetlenül mögötte érkező Norbinak ki kellett futnia a sóderágyba, hogy elkerülje az ütközést - Muller az ötödik, Michelisz a nyolcadik helyre jött vissza.
WTCC, Argentin Nagydíj - az 2. futam, végeredménye (a pontszerzők):
  1. José María López, Citroën
  2. Tom Coronel, Chevrolet
  3. Rob Huff, Honda
  4. Tiago Monteiro, Honda
  5. Yvan Muller, Citroën
  6. Esteban Guerrieri, Chevrolet
  7. Mehdi Bennani, Citroën
  8. Michelisz Norbert, Honda
  9. Tom Chilton, Citroën
  10. John Filippi, Chevrolet

Rob Huff-fot és Tom Coronelt elképzelhető, hogy utólag megbüntetik, amiért kiugrottak a rajtnál. Ha így lesz, Norbi a nyolcadik helyről a hatodikra is előreléphet, de a kockás zászló nyolcadikként intette le Termasban.
Michelisz Norbert az időmérős második hellyel 4, a Nyitó futamos hatodik hellyel 8 (bár ezt még vizsgálják majd), a Fő futamon - jelen állás szerint - a nyolcadik hellyel 4 pontot szerzett, így összességében 16 ponttal gazdagodott Argentínában.
Az egyéni pontverseny állása (élcsoport)
  1. López (argentin, Citroën C-Elysée) 284 pont
  2. Monteiro (portugál, Honda Civic) 167
  3. Muller (francia, Citroën C-Elysée) 160
  4. Huff (angol, Honda) 158
  5. Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée) 144
  6. Michelisz (magyar, Honda Civic) 143


Forrás: Michelisz.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 03:03
    Permalink

    Nem ertem mit akarsz mondani.
    Hogy inkabb engedte volna el oket es akkor nem kell a soderagyban kikotni elkerulve egy utkozest?
    Akarmekkora vezeto is Michelisz azert a jovobelatas kepessegenek a hianyat ne rojuk fel neki.

  • 2017.10.28. at 03:03
    Permalink

    Nagy meccs volt. Meg kellett próbálni, de a Citroen fölénye vitathatatlan. Inkább a 8. hely azzal a tudattal, hogy mindent megtett az elsőért, mint a beletörődős második, vagy harmadik. Különben is, a második az első vesztes.

    Szép volt Norbi!

Vélemény, hozzászólás?