Balhé a WTCC-ben: az összes Hondát megbüntették

WTCC: kivétel nélkül lehúzták az összes Honda utóbbi két futamon szerzett pontjait

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Visszamenőleg kizárták a Hondákat a WTCC legutóbbi két futamáról. Michelisz Norbi 33 pontot veszített.


A WTCC-ben szokásos ballasztsúlyt a Honda sajátosan értelmezte: növelt tömegű padlólemezt gyártott. Az FIA ezt nem fogadta el, ezért visszamenőlegesen az összes hondás utóbbi két, pontosabban kétszer két futamon szerzett pontjait áthúzta, így a Hungaroringen élete első WTCC-pontjait megszerző Ficza Feri ugyanúgy elveszítette 2 pontját, ahogyan Michelisz Norbi is az ő Marokkóban szerzett 33 pontját.
Hirdetés
A Honda természetesen fellebbezett, álláspontja szerint ugyanis a versenyszabályzat nem volt kellően részletes, ők semmiképpen sem kívántak csalni, hiszen az előírt pluszsúlyt beépítették az autókba, annak módját pedig nem tiltotta a szabályzat.
A WTCC versenyzői e hétvégén Németországban, a Nürburgringen mérkőznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:51
    Permalink

    A vizsgálat tárgyát képező padlólemez nem idei fejlesztés, hanem 2015-ös, azaz már tavaly is ezzel versenyeztünk. Ez azt is jelenti, hogy az elmúlt egy évben rengeteg ellenőrzésen esett át az autóval együtt a kérdéses elem is, és korábban nem találták szabálytalannak. –[i]Michelisz Norbert[/i]

Vélemény, hozzászólás?