Michelisz Norbi privát világbajnok lett

WTCC: Michelisz harmadik az utolsó futamon, övé a privát bajnoki cím

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Michelisz Norbert a harmadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) utolsó futamán, Katarban. Megnyerte a Yokohama kupát.


A Zengő Motorsport színeiben versenyző Michelisz Norbert a WTCC utolsó futamán a harmadik helyen végzett, ezzel legnagyobb riválisát, a marokkói Mehdi Bennanit, meg persze az összes vetélytársát maga mögé utasítva megnyerte a privát versenyzők közötti Yokohama kupát. A gyári csapatok pilótáit is figyelembe véve a hatodik helyen fejezte be a WTCC-idényt, a világbajnoki címet az argentin José María López szerezte meg.
Hirdetés
A Zengő Motorsport pilótája a szezonzáró, villanyfényes katari verseny 12 körös első futamában a hatodik helyről rajtolt, és bár úgy tűnt, előrébb tud kerülni (rövid ideig a negyedik helyen haladt), az első kanyarok után hátrébb csúszott, azután pedig a biztonságot szem előtt tartva autózott, és végül a hetedik helyen ért célba.
Az katari verseny második, 14 körös futamában az ötödik helyről indulhatott volna, de egyik riválisa nem tudott időben felállni a rajtrácsra, így a Honda Civicet (nem csak a versenypályán) hajtó magyar pilóta negyedikként vághatott neki az idei sorozat utolsó, egyben 24. versenyének. Az első kör végén baleset miatt bejött a biztonsági autó, és a verseny csak a hatodik körben indult újra. A francia John Filippi nem sokkal később az egyik kanyarban kicsúszott a pályáról, így Michelisz már a harmadik helyen haladt, végül ebben a pozícióban is ért célba.
A független csapatok pilótáinak különversenyében az élen állt, és csak arra kellett figyelnie, hogy közvetlen üldözője, Bennani ne kerüljön elé. A marokkói pilóta ötödikként fejezte be a versenyt, így Michelisz 2012 után másodszor végzett az élen a privát pilóták pontversenyében. Gratulálunk neki, ezt persze az ünneplő csapat is bőségesen megtette.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:30
    Permalink

    Ez a srác megvalósítja amiről mi kommenthuszárok csak álmodunk. Volt egy keserédes vezércikk a Zengő ami szerinte kicsit “túl reális” képet fest az eredményről.

    Pedig szerintem minden okuk megvan az ünneplésre. Norbi nagy neveket előzött meg, Monteiro az F1-et megjárt veterán, Tarquini pedig egy valódi legenda ebben a sportban.

    Csak így tovább, a most nem is fért bele több, a Citroen úthenger is előbb utóbbvéget ér,Norbinak pedig lesz lehetősége továbblépni…

Vélemény, hozzászólás?