Norbi felkapott 20 kilót

WTCC: Moszkva ballaszttal is jó lehet a Hondának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Másodszor látogat a WTCC Moszkvába. A Honda és amúgy a Chevrolet is kapott 20-20 kiló büntetősúlyt, Michelisz nem aggódik.


A WTCC-szezon hatodik versenyhétvégéjének, a túraautó-világbajokság 11-12. futamának Oroszország ad otthont - a tavalyi premier után már második ízben. A kanyargós, 3931 méter hosszú Moscow Raceway pálya technikásabb, lassabb, mint a legutóbbi salzburgi, ahol Michelisz Norbert a riválisoknál motorerőben gyengébb privát Hondával igazából képtelen volt kiemelkedőt nyújtani. Az osztrák kilencedik és negyedik hely persze nem rossz, de a moszkvai kilátások jobbak.
Hirdetés


Jobbak azzal együtt, hogy a Honda és a Chevrolet is 20 kilós ballasztot kapott, így a továbbra is +60-on tartott éllovas Citroënhez képest 40 kilóra csökken a súlyelőny. És azzal együtt is, hogy a moszkvai pályán nem sokkal könnyebb előzni, mint a Hungaroringen... A Zengő Motorsport pilótája mindenesetre optimista, bízik benne, hogy most is felállhat a dobogóra, akárcsak egy évvel ezelőtt. "A moszkvai pálya vonalvezetése előreláthatólag jobban fekszik majd a Hondáknak, mint a Salzburgring a hosszú egyeneseivel. A pályát elsősorban a lassú kanyarok jellemzik kevés előzési lehetőséggel. A tavalyi dobogós helyezés után idén is hasonló célokkal érkezem Oroszországba, és bízom benne, hogy ezt a célkitűzést az elmúlt versenyhétvégék eredményei alapján kiszabott 20 kilós ballasztsúly sem befolyásolja majd" - olvasható Norbi nyilatkozata a csapat honlapján.

Moszkvában amúgy az eddigi három C-Elysée mellett egy negyediket is rajthoz állít a Citroën, amit a kínai Ma Qing Hua vezethet. A program úgy néz ki, hogy szombaton reggel 7-től és 9:30-tól rendezik a szabadedzéseket, hogy aztán az időmérő 12:30-kor kezdődjön. A vasárnapi futamokra 11 órától kerül sor. Meleg, száraz idő várható. A pontverseny egyéni éllovasa López (csapattársait, a nagy sztár Müllert és a még nagyobb sztár Loeböt megelőzve), a konstruktőrit a Citroën vezeti toronymagasan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?