Te vagy az, Karcsi? – grafikán az Opel Karl

X-Tomi Agila-szerűnek képzelte el az Opel Karlt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kedvenc virtuáltunerünk, X-Tomi megrajzolta a jövőre bemutatkozó Opel Karlt. Magas és dobozszerű lesz, mint elődje, az Agila.


Az Opelnél a Karlok mennek mostanában. Nemrég szerepelt nálunk is az Opel Corsa cicás naptára, Karl Lagerfeld mesterrel. Most meg felverte az autós sajtót a Karl nevű Agila utódról készült első grafika. Hogy miért épp Karl? Mert ott az Adam, ami a céglapító Adam Opel után kapta a nevét, most meg mennek tovább a családfán. Adam fia viszont Carl volt, na de ezen ne akadjunk fent, K-val nemzetközileg is közérthetőbb.
Hirdetés

A korábban csak rajzon mutatott kis Karlról eddig felbukkant kémfotók alapján igaz a hír, tényleg az Agilához vagy a Chevrolet Sparkhoz hasonlóan magas építésű lesz. Ilyennek rajzolta meg honfitársunk, X-Tomi is. A grafikán megelevenedő miniautó persze semmiképp nem menne el egy alapváltozatnak. Nagy felnikkel és fekete tetővel viszont elég jól néz ki. A valóságban a legerősebb motorja valószínűleg az új, 1,0 literes háremhonegeres lesz turbóval és 115 lóerővel. A bennfentesek 3,68 méter hosszúnak (Spark + 4 cm) ígérik a Karlt, aminek elegendő helyet kéne adnia öt utasnak. A bemutató 2015-ben lesz, de az Egyesült Királyságban nem Karl, hanem (Vauxhall) Viva néven fogják majd árulni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?