Az autórajzoló áprilisi tréfája: Fiat 500 Porsche-orral

X-Tomi legújabb kreációja a Porsche Boxenne S

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ilyen Porsche nem lesz, ez csak honfitársunk, az autórajzoló X-Tomi kreációja. Áprilisi tréfának nem utolsó a Fiatra rakott Porsche-orr.


Miniautó a Porschétól? Vicces persze, de az Aston Martin is megcsinálta az átszabott Toyota iQ-t, amit aztán kevés sikerrel Cygnet néven forgalmaztak. És az sem titok, hogy a Porsche is folyamatosan keresi az újabb kategóriákat és piacokat, ahova betörhet.
Hirdetés
Ha csinálnának kisebb méretű autót, azzal elméletileg akár jól is járhatnának. Nagy árréssel árulhatnák, mert feltehetőleg a megszokott Porschékhoz képest alacsonyabb előállítási költséggel tudnák őket gyártani. Egy, a Macannál kisebb SUV bemutatása nem lenne a földtől elrugaszkodott ötlet, mert azzal konkurenciát teremthetnének az Audi Q3-asnak. A Boxenne, mint név - amivel X-Tomi illette áprilisi tréfaként elkészített Porsche miniautóját - nem rossz, de a koncepció szerinti Fiat 500-alapokon nem lehetne sikeres.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?