Látványterven a négyajtós 1-es BMW

X-Tomi máris elkészítette a BMW Compact Sedan koncepció szériaváltozatát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig mutatták be múlt héten Kínában a legkisebb, elsőkerékhajtású, négyajtós BMW koncepciót, máris elkészült belőle egy szériaérett változat. Egyelőre csak virtuálisan.


Mivel az Audinak és a Mercedes-Benznek már megvan a maga legkisebb szedán modellje az A3 limuzin és a CLA személyében, így a BMW is kénytelen ringbe szállni ellenük. A múlt héten Kínában bemutatott legújabb koncepcióját vette alapul hazánk fia, X-Tomi és máris elkészített belőle egy szériaérett kivitelt, egyelőre csak virtuálisan.
Hirdetés

A újdonságról annyit érdemes tudni, hogy szakít a BMW-hagyományokkal. Az 1-es limuzin vagy 2-es Gran Coupé nevet viselő modell már elsőkerékhajtású lesz. Ugyanazt az UKL platformot kapja meg, mint a legújabb X1 vagy a 2-es Gran Tourer. Természetesen nem kell teljesen lemondani a hátsókerékhajtásról, hiszen xDrive modellek is elérhetők lesznek, ahol nemcsak előre, hanem hátra is a hajtásból. A jelenlegi hírek szerint a jövő évben érkezik, és csak Kínában lesz elérhető a modell, azonban nehéz azt elképzelni, hogy az európai piacon ne akarnák megszorongatni a másik két német vetélytársat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?