Hétvégén debütált, elkelt: Lamborghini 5-95 Zagato

Zagato dizájnnal ment szépségversenyre a Lamborghini 5-95

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyetlen példányban készült a hétvégi Concorso d’Eleganza Villa d’Este autószépségversenyen debütált Lamborghini 5-95 Zagato, ami már nem eladó.

Orrával erősen egy Spyker C12-re hasonlít a Zagato dizájnműhely által (át)épített Lamborghini 5-95. A hasonlóság nem meglepő, nem csak a mostani Lambót, az említett Spykert is a Zagato tervezte. A Zagato, ami idén 95 éves, és öt évtizede működik együtt a Lamborghinivel - innen a modellnév, de a múlt előtt tisztelgés még nem ért véget. Az 5-95 alapjait a Huracán által váltott Gallardo, annak is legkésőbbi, LP 570-4 szériája adja.
Hirdetés

A Comói-tó partján tartott Concorso d’Eleganza Villa d’Este autószépségversenyen most hétvégén debütált, nem csak spykeres, hanem kissé aston maritnos orrú egyedi modell elkelt táblával pózolhatott, ugyanis az egypéldányos széria megrendelője a legjelentősebb svájci Lambo-gyűjtőnek számító Albert Spiess volt. Hogy milyen árat fizetett, az nem publikus, de sanszos, hogy nem csak személyes vonzalom, hanem befektetői indíttatás alapján is döntött a vásárlás mellett. Most nem eladó a Zagato által épített Lamborghini 5-95, de egyszer még biztosan az lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?