Itthon árulják Schumacher Mercijét

A nap fogása a Használtautó.hu hirdetéseiből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy 18 éves, nem egész 50 ezer kilométert futott Mercedes-Benz S-osztály mindenképp érdekesség, ez viszont Michael Schumacher tulajdona is volt.


Egy 18 éves (bálna) S Merci reális árának mintegy tízszereséért kínálják eladásra a nagyon szerény futású, a hirdetés szerint mindössze 46 500 kilométert megtett 1997-es, amúgy az egykori csúcsverziónak számító Mercedes-Benz S 600 L-t. Míg a kilencvenes évek bálna Mercijét már egymillió forint alatt is meg lehet kapni, ez a példány 9,99 millió forintba kerül. A magas vételárat nemcsak a szerény futás és a kivitel, valamint a 394 lóerős 6,0 literes, V12-es motor, hanem az autó előélete is indokolja. Miként az a Használtautó.hu oldalra töltött hirdetésben olvasható, az S okirattal igazoltan Michael Schumacher tulajdona volt.
Hirdetés
A valahai forgalmi engedély hiteles másolata szerint Schumi 2001-ig birtokolta az autót. Kicsit fura, hogy a Ferrarihoz 1996-ban igazolt, tavaly síbalesetet szenvedett, azt követően sokáig kómában fekvő, ma is kétséges és válságos állapotban lévő F1-bajnok 1997-ben Mercedest vásárolt, de állítólag így volt, s nagyon szerette a német autót, csak persze a szponzori szerződések miatt alig tudta használni, 2001-ben pedig jobbnak látta, ha le is adja egy lakóhelyéhez közeli, svájci kereskedésnek. A Mercedes, mely márkának amúgy később nagykövete lett, nyilván nagyra értékeli a régről előkerült történetet.
A svájci kereskedésből a mostani, hazai tulajdonos egy kinti ismerőse vásárolta meg az autót, amely már akkor megkapta előéletének igazolását, amellyel, meg persze szervizkönyvvel, ráadásul hölgy tulajdonostól, kifejezetten gyűjtők számára kínálják most. Egyet felejtettem el megkérdezni, tán a köztes svájci tulaj orvos is volt? (Az eladó viszont utólag is megválaszolta a kérdést: a köztes tulaj is sportember volt.)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?