Megérkezett a vadonatúj Toyota Hilux

Hivatalos képek és információk az új Toyota Hiluxról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A korábban megjelenő számos kémfotó után a Toyota hivatalosan is lerántotta a leplet nyolcadik generációs Hilux modelljéről.


Az új Hilux elődjéhez képest némileg méretesebb lett. Hossza 70 mm-rel, szélessége 20 mm-rel nőtt, a tetővonal pedig valamelyest lejjebb került. A külső kifinomultabb dizájnt, hangsúlyosabb első lökhárítót és sárvédőket kapott. A hátsó lökhárítót szintén áttervezték, a csomagtérajtóba tolatókamera is került. A fényszórók LED-es technológiát kaptak, felszereltségi szinttől függően pedig 16-17, vagy 18 colos felni dukál a Hiluxhoz.
Hirdetés

A belső térben egyre inkább a személyautós jelleg köszön vissza. A középkonzolon érintőképernyős az infotainment rendszer, ezen kívül bőrkárpit és a műszerek között LCD kijelző is helyet kapott.
A motorpaletta piactól függően többféle lehet. Az alapváltozat egy 2,4 literes turbódízel 160 lóerővel és 400 Nm-rel, melyet egy 2,8 literes, 177 lóerős, 450 Nm-t mozgósító gázolajos követ. Benzines fronton egy négyhengeres, 2,7 literes, 164 lóerős és egy 4,0 literes, 278 lóerős kivitel lesz elérhető. A váltók hatfokozatú kézi, illetve automata egységek, az összkerékhajtás elektronikusan kapcsolható. Az új Hilux terhelhetősége 1240 kg, vontatókapacitása 3,5 tonna. Az értékesítés a következő hónapokban kezdődik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?