A fabetét lejárt, a kő trendi a Bentley szerint

A Bentley ezentúl egyedi kőbetéteket is kínál autóihoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bentley felvette az autóit még egyedibbé szabó Mulliner programba a kőbetétet. Ez lehetne talán a 2016-os év legtrendibb autós hóbortja.


Az ötlet nem új, de lehetséges, hogy csak mostanra érett be. A Mercedes-Benz már korábban is kínált fa helyett kőből készült díszbetétet, most meg a Bentley állt elő ezzel az opcióval. A dekoranyagok közül először a fa volt a menő, aztán a fém, utána meg a zongoralakk fekete. A tömeggyártók termékei estében meg örülhetünk, ha nem lóg ki nagyon a lóláb, hogy műanyag az egész. Ez a probléma a Bentleyt nem érinti, éppen ellenkezőleg. Ez is egy olyan fogás, amitől a szerény bérből és fizetésből élő autósnak majd kinyílik a bicska a zsebében, de legalább fölszalad a szemöldöke. A luxusmárkák extra katalógusaihoz nem szokott szemnek elsőre sok lehet a Bentley belsőknek már a színvilága is, de igaz, ami igaz, nem is nekik készülnek ezek.
Hirdetés

A Bentley Flying Spur és Continental modelljeihez ezentúl négyféle különböző árnyalatú és mintázatú kőbetét is kérhető. A szériában adott díszek helyetti extrát a cég Mulliner programjának keretében lehet megrendelni, amivel az amúgy sem feltűnésmentes autók abszolút személyre szabhatók. A kőbetétek alapanyagának lelőhelye egyébként India, és többlépcsős kezelésen esnek át, mire sok kézimunkával ilyen formában a helyükre kerülnek a Bentley Crewe-ban székelő gyárában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?