Eladó Lord Brett Sinclair Astonja

A Bonhams kínálja a Minden lében két kanál sorozat legendás sárga Aston Martinját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most "bárki" belebújhat a 70-es évek sztárjainak bőrébe az 1971-es okker Aston Martinnal. Drága lesz: 200 millió fölé is felmehet az ára.


A Bonhams aukcióján új gazdát keres az egykor Roger Moore kormányozta Aston Martin. A Magyarországon is nagyon népszerű Minden lében két kanál (The Persuaders!) sorozat sztárjai, Tony Curtis és Roger Moore mellett elég fontos szerep jutott a drága sportautóknak is, mint a pezsgőben és kaviárban fürdő főszereplők állandó kellékeinek. Csőre töltött fegyverek, humor és akció St. Tropez-tól Londonig. A két karakter ellentéte és az álomszép nőkért folytatott versengés mellett az autókra is kiterjedt a kakaskodás. A bronxi menő Ferrari Dino 246-tal, az angol lord természetesen egy Aston Martinnal üldözte a bűnt a sorozatban. Most ez utóbbit kínálják több régi és értékes márkatársa mellett megvételre egy árverésen[/url].
Hirdetés


A sorozat indulásakor, 1970-ben még be sem mutatott V8-as DBS bahama sárga színe ritka, és kialakítása is egyedi. A V8 összes külső elemét, feliratait és kerekeit viselő autó valójában csak egy V6-os. Az autó a sorozatbeli tulajdonosa, Brett Sinclair után a BS1 rendszámot hordta, kivéve egy részben, amikor a készítők fent felejtették az eredetit, ami PPP 6H volt (kép a galériában). Az első privát tulaj a sorozat végével 1971-ben vette meg az autót, amikor Roger Moore James Bond karakterére váltott. Eddig öt tulajdonosa volt, de mindig "kéz alatt", a nyilvánosság kizárása nélkül cserélt gazdát - mostanáig. Bár alig 8047 kilométert futott, a negyedik tulajdonos egy teljes mechanikai felújítást csináltatott rajta. Az állagmegóvást a gyár végezte, így a DBS minősége szinte jobb, mint 44 éve, újkorában. Ha nem lenne elég, hogy azon a bőrkárpiton ülhetünk, ahol az Angyalként, de akként Volvóval is ismert Roger Moore ült egykor, akkor plusznak két eredeti aláírás is éke az autónak. A csomagtérfedél belő oldalát 2003-ban Tony Curtis, 2008-ban Moore is aláírta, ezzel dobva még "pár" fontot a relikvia értékén. A Bonhams reálisan 350 és 550 ezer font, azaz 131 és 206 millió forint közé teszi az árát. És most jöjjön az inkább mosolyfakasztó, mintsem véresen komoly 70-es évekbeli autósüldözés ágaskodó Astonnal, a tévétörténeti szempontból is jelentős osztott képpel, természetesen vetített háttérrel Tony Hatch és Jackie Trent zenéjére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?