Lennél II. Erzsébet angol királynő sofőre?

A hét állásajánlata: embert keresnek a brit királyi család garázsába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Autórajongók és kivándorláson gondolkodók figyelem: sofőrt keres a brit királyi udvar. Itt a nagy lehetőség, persze a csapatás kizárt.


Mik egy jó sofőr ismérvei? Pontos, jól tud vezetni és persze mindig az alkalomnak megfelelően tereli a limót. Nos, a brit monarchia honlapján - mert persze van ilyen - meghirdetett Chaffeur pozíció sokkal több, mint egy sima gépkocsivezetői munka. A királyi család és Nagy-Britannia szolgálatához feltétel a precizitás és a tettrekészség is. Na meg egy érvényes Egyesült Királyságbeli jogosítvány. A hirdetés szövegében az áll, hogy lehetőleg olyan jelentkezőt várnak, akinek eddig nem volt semmilyen közlekedési kihágása - ez utóbbi azért érhető. Az idős királynő híres arról, hogy korábban gyakran maga ült a volán mögé. A sofőr feladata sokkal inkább reprezentatív; a család furikázásán kívül a külföldi vendégek látogatásakor és állami rendezvényeken kell a brit nagy vasakat terelni.
Hirdetés

Régi Daimlerek és legendás Rolls-Royce Phantomok mellett valószínűleg vezetheti az új királyi sofőr a két példányban létező Bentley State Limousine-t is. A kocsi jó 3,4 tonna és 6,2 méter hosszú, így régivágású V8-asának 405 lóereje (835 Nm) nem feltétlenül kell megbolondítsa az újonc munkatársat. A díszmenet úgyis csak lépésben halad, azt tartani a régi GM eredetű, négygangos automata váltó megfelelő eszköz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?