A 105. évfordulójára felújította múzeumát az Alfa Romeo

A megújult Alfa Romeo múzeum már várja a látogatóit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alfa Romeo a napokban bemutatott új csúcsmodellje mellett még egyszer megünnepelte 105. születésnapját. Újranyitotta gyári múzeumát.


Stílszerűen, a nagy múltú - és reméljük, hogy ígéretes jövőjű - Alfa Romeo 105. születésnapján újranyitotta kapuit a márka gyári múzeum. Az állandó tárlat az olaszországi Aresében található, a hivatalos neve La macchina del tempo és június utolsó napjától, egy hatéves felújítási időszak után megint látogatható. A kollekcióból fix helye van 69 autónak, mint az első Alfa, a 24 HP, vagy a régi Mille Miglia és Formula-1 győztes versenyautók. Van emellett kávézó, könyvesbolt, archívum a korabeli dokumentációknak és még egy tesztpálya is. Számtalan egyéb látnivaló mellett a márka életútját három fő téma mentén lehet végigkövetni. Ezek közül a szépség a kocsik formavilágát és stílusát emeli ki, a sebesség meg a felhasznált technológiákat és az elért teljesítményt. Az idővonal szekció meg az autóipar viharos évtizedeiben is megvalósult folytatólagosságot jeleníti meg. Akit felcsigázott a Museo Storico Alfa Romeo, az itt találhat még információkat angolul és olaszul a megközelíthetőségektől, a jegyárakról és a nyitva tartásról.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?