Hol marad a Benz az új AMG-k nevéből?

A Mercedes kihagyta a Benzt a C 63 AMG és az AMG GT nevéből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egek és pokol! A Mercedes-Benz egy 88 éves tradíciót tört meg. A C 63 AMG és az AMG GT nevéből kihagyta a Benzt.


Az autónevezéktan nem is annyira egyszerű dolog, mint gondolnánk. Jó pár kollégámmal együtt én is benéztem, hogy az új Mercedes-Benz C 63 AMG-t nem is így hívják, hanem Mercedes-AMG C 63-nak. Főszerkesztőnk korrigálta ezt, még a vonatkozó hír megjelenése előtt. Tulajdonképpen a Mercedes-AMG GT nevét is elírtam, én rendre lebenzeztem, pedig a hivatalos közleményben Mercedes-AMG GT néven szerepel. Hiába, ami évek alatt berögzült, azon nehéz változtatni. Tobias Moers a Mercedes-AMG vezérigazgatója azt nyilatkozta az ügyben, hogy az új név, új korszakot is jelent. Hiába, az automobil két feltalálója, Gottlieb Daimler és Karl Benz közül utóbbi neve már 1998-óta nem is szerepel a cég nevében. A boldog békeidőkben, a két alapítóatya cégének egyesülésével 1926-tól Daimler-Benz volt a Mercedes-Benz márkájú autókat előállító gyár neve. 1998 és 2007 között élt a Daimler-Chrysler konszern, a szétválás óta a német vállalat neve Daimler AG.
Hirdetés


Az autó feltalálói nem kellett ölre menjenek az elsőségért, mert cégeik egyesültek, mégis a mai vezetéstől csúnya húzás, hogy a Benzet kihagyják a névből. Már az is egy kicsit kellemetlen, hogy a gyár termékeit mindenki Mercedes néven emlegeti és csillaggal azonosítja, pedig jár hozzájuk egy kis benzség, és ennek jeleként az egy időben a dicső csillag talapzatává lealacsonyodott, majd újra a helyére került Benz koszorú is. Esetleg sem a Mercedesek, sem a nevük nem izgatja? Akkor mondja el ötször egymás után azt, hogy Rolls-Royce Silver Cloud Mulliner Park Ward drophead coupé!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?