2,76 millió forint – ennyi jutalom jár minden Porsche dolgozónak

A Porsche rekordévet zárt, így a dolgozóknak adott idei prémium is rekord nagyságú

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó éve volt tavaly a Porschénak, annyira, hogy ezt a dolgozói felé is kifejezte. Az idei jutalom 8911 euró, azaz 2,76 millió Ft. Durva, mi?


Az idei év legnagyobb Porsche újdonságai eddig az átdolgozott Boxster, ami már négyhengeres, turbós és a 718 család tagja, meg a csodálatos vadállat, a 911 R. Most március van, így Stuttgart-Zuffenhausenben is lezárják a pénzügyi évet, egyenleget vonnak, és végül vállonveregetik egymást a fejesek a kassza tartalma miatt. 2015 annyira jól sikerült, hogy ez volt a Porsche eddigi történetének kereskedelmileg legsikeresebb éve. Ezek után nem csoda, hogy a cégvezetés könnyen meg tudott egyezni a gyári munkásszakszervezettel a premizálásról. Összesen 8911 eurót kap minden dolgozó, amiből 8211 mehet kenyérre meg iPhone-ra, azaz elkölthető, 700 eurót meg a céges nyugdíjalapba raknak. 2015-ben 19 százalékkal több autó fogyott, mint 2014-ben, így tavaly összesen 225 121 új Porsche került ki az utakra.
Hirdetés


Oliver Blume, a vezetői testület elnöke szerint keményen megdolgoztak a sikerért. Blume egyúttal köszönetet is mondott a legjobb tudással és odaadóan végzett csapatmunkáért. Uwe Hück a szakszervezet részéről rákontrázott; büszke a dolgozókra - függetlenül attól, hogy terveznek, kasznit hegesztenek, vagy éppen valami irodai háttérfeladatot látnak el. Mit mondhatnék, ez a 2,76 millió forint elég szép összeg, de még mielőtt mindenki szaladna a Porsche karrieroldalát böngészni, annyit hozzá kell tegyek, hogy a 15 600 dolgozó jutalmát korrigálják a tavaly munkával töltött idővel. Így aki nem január elsejével lépett be, vagy valamiért egy ideig nem dolgozott, az kevesebb pénzt kap.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?