Nem lesz népautó az Aston Martinból

Az Aston Martin nem terjeszkedik lefelé, megmarad a sport- és luxusautóknál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Aston Martin előtt bár szabad a pálya, de ez nem jelenti azt, hogy lefelé bővítenék a kínálatukat.


Az Aston Martin amerikai részlegének elnöke, Julian Jenkins kijelentette, nem fog a cége lefelé nyitni. Elemzők szerint adná magát a lehetőség, hogy a patinás brit sportkocsigyár kisebb és olcsóbb modellek készítésre szánja rá magát. Az Autoguide-nak adott interjúban Jenkins úgy fogalmazott, hogy nyitottak a számukra új szegmensek felé, de az Aston Martin neve alatt a Vantage-nél kisebb és olcsóbb autót nem fognak készíteni. Ott van viszont a Lagonda név, amit almárkának felhasználva több új modellt piacra dobhatnak.
Hirdetés

Részleteket még nem tudni, de lehet, hogy az első Aston suv is inkább Lagonda lenne, így a legendás nevet nem kéne nem igazi sportkocsikra elkoptatni. Korábban, még amikor a Jaguarral tartozott egy cégcsoportba az Aston, figyelniük kellett, hogy a két brit gyár termékskálája ne legyen fedésben. Így a sportosabb Jaguarok kikerültek a kínálatból, az Aston meg nem csinált olcsóbb és gyengébb változatokat, hiába lett volna vevő rá a piac.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?