Lesz közös a Fordban és a tequilában

Az új Fordok ugyanabból készülhetnek, amiből a tequila

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tequila-gyártás nagyágyújával egyezett meg a Ford, nem holmi szponzorációs sztoriról van szó, az új autók műanyagjai ugyanabból készülnek majd, mint a tequila, agávéból.

Megegyezett a Ford az egyik legrégebbi és legnagyobb tequila-gyártóval, a Jose Cueróval, hogy az italgyártó járuljon hozzá némi nyersanyaggal az új kocsik minél környezetbarátabb anyagokból való előállításához. Pontosan az agávé növények feleslegéről tárgyaltak, mivel a tequilagyártáshoz csak a hatalmas kaktusz közepére van szükség, Jose Cuervo naponta 2-3 száz tonna hulladékot dob ki. A hatalmas levelekre ugyanis egyáltalán nincs szükség, egy részét mondjuk felhasználják például papírgyártásra, valamennyit pedig a trágyázáshoz, de rengeteg megy hulladékba. Így marad elég a Fordnak, hogy bioműanyagot állíthasson elő belőle.
Hirdetés
Ez nem azt jelenti, hogy mostantól sót és citromot is adnak az új Ford mellé, nagy valószínűséggel észre sem fogjuk venni, hogy már nem szintetikus anyagból állították elő a műanyagokat. A Ford eddig is több helyen alkalmazott természetes anyagokat, de az Agavé növényekből sokkal nagyobb mennyiségben készülhetnek alkatrészek. Ezt nem csak jókedvükből csinálják, sokkal könnyebbek a bioműanyagból készült alkatrészek, így az autó súlya is csökken, amivel kedvezőbb fogyasztás érhető el, ami által kevesebb a károsanyag-kibocsátás és lassabban pusztul a világ.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?