Szénné égett Porsche 26 millió forintért

Becsült árának kétszereséért lehetne felújítani, de egyetlen ép része sincs

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Állítólag egy vagyont ér az a kupac rozsdás vas, ami a képeken látható, és ezt így hirdetik, megjegyezve mellette, hogy nagyjából kétszer ennyiért lehet felújítani.

Még újjáépítésről sem lehet szó, ez az 1996-os Porsche Carrera porig égett, ráadásul torzult is a karosszériája rendesen. A Copart.com-on hirdetik, a becsült értéke 95 ezer dollár, ami kb. 26 millió forint, de a javítás költsége kétszer ennyibe kerül. Már amennyiben bárki vállalja. Egyáltalán lehetséges ebből még bármit építeni? Nem hinnénk, esetleg ha az alvázszáma még megtalálható valahol, és vannak papírjai, talán lehet vele kezdeni valamit, de az akkor is művészet. Ennyiért több ép példányt is kaphatnánk, egyik ’96-os Carrera sem kerül ennyibe.
Hirdetés
Valamiért mégis értékes, de nem árulják el miért, ahogy azt sem, hogyan égett így szénné. Viszont van egy sejtésünk. Mivel a képeken több összeégett Porsche is látszik, gyanús, hogy ezek is a két éve leégett sacramentói Porsche műhelyben jártak pórul, és most jutottak el odáig, hogy elárverezik őket. Szörnyű, ami ott történt, nem csak műhelyként szolgált a PM Motorsport épülete, rengeteg ügyfelük náluk tárolta autóját. Porig égett minden, 911-esek, 914-esek, 356-osok és egy eredeti 911 RSR is. Senki nem sérült meg, az anyagi kár viszont jelentős, több tucat autót tároltak az épületben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?