Árverésre megy a legelső Shelby Cobra

Carroll Shelby saját Cobráját adják el, ez volt a legelső

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem semmi történet, ahogy Carroll Shelby fölépítette a saját, mondhatjuk, hogy autógyárát. A brit AC autóit kezdte el átépíteni, a történet legelső, egyben Carroll saját autója most eladó.

A '50-es évek végén kezdett bele Carroll Shelby saját autóinak gyártásába, ez persze nem volt valami egyszerű. Viszont jó receptet használt, keresett egy meglévő, könnyű karosszériájú autót, ez volt az AC Cobra, és Amerikában kezdte el őket árulni. V8-as motorokra cserélte az alapból 100 lóerős sorhatosokat, és saját márkát alapított. Az első autó, amit összeraktak, sok szerepet töltött be, egyrészt tesztpéldány, másrészt reklámautó, harmadrészt pedig Shelby napi használatú autója volt. Ez látható a fotókon, kék fényezésben. Ez azért is fontos, mert, ahogy a videóban is elhangzik, ez volt az első és egyetlen, mielőtt megkezdődött volna a gyártás. Azt viszont csak megrendelések alapján indították, ahhoz pedig reklám kellett. Shelby nem lehetett egy ideges fickó, akárhányszor fotózást beszélt meg egy újsággal, reklám céggel, annyiszor fényeztette át a Cobrát. Mindezt azért, nehogy a vásárlók eltántorodjanak tőle, amiért csak egyetlen kocsit mutogat, így nagyobbnak látszódott a cég, hogy már legalább hat-hét kocsit építettek.
Hirdetés
A CSX 2000 alvázszámú kocsi árát egyelőre nem tudták belőni, minden az aukción, augusztus végén fog kiderülni. A CSX 2005-ös alvázszámú, tehát az ötödik legyártott Cobra két évvel ezelőtt 2 millió dollárért ment el, Shelby saját 427-es Super Snake Cobrája meg 5,5 millióért még 2007-ben. Ez a kocsi most elképzelhető, hogy mindkettőnél drágább lesz. Shelby nagyot lépett ezekkel a kocsikkal anno, a képeken szereplő kocsi 4,3 literes V8-asa 4,2 másodperc alatt gyorsította 100-ra, és 246 km/h-ra volt képes, 1962-ben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?