Trendibb lett az amcsi rendőrök elfogóautója

Dodge Charger Pursuit: új rendőrgúnya a 2015-ös modellévre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Dodge Charger Pursuit kőkemény célszerszám. A LED-lámpa nem minden, félelmet is kell keltsen a bűnözőkben. Ja, kapni V8-assal is.


Ahogy a sima Charger, úgy a gyárilag felspécizett rendőrváltozat is megújult az idei évre. Azaz, ahogy Amerikában szokás, előre dátumozva - a 2015-ös modellt - láthatjuk már a képeken. Változott a kocsi eleje, a motorházfedél és az első és a hátsó lökhárító is. Keskenyebbre cserélték a hűtőrácsot, és már ezen is van nappali menetfény, mint a civil kiviteleken. A beltérben új a Challengerből már ismert vetített, digitális műszerfal és az ötcolos infotainment kijelző. Ezeknél fontosabbak a célra kialakított első ülések, amelyek helyet adnak fegyvertáskának és a többi övön fityegő zsernyákfelszerelésnek. Csak beugrik az őrmester, és tűzhet a gonoszok után, nem kell öltözködni, hogy elférjen az ülésben.
Hirdetés


A helyenként egyszerű, máshol persze csicsás rendőr Charger tulajdonságai közül hagyományosan fontos, hogy a régi alvázas cirkálókhoz képest - amerikai mércével persze - nagyon jól mozog. Alapváltozata 3.6-os Pentastar V6-os, 296 lóerővel és 352 Nm nyomatékkal, de az igazi menő zsaruk V8-assal üldözhetnek és szoríthatnak le. Az 375 lóerős és 528 Nm nyomatékú Hemi motor 5,7 literes, és nagyjából 6 másodperc alatt van százon. Fogyasztása 10,9 liter százon, azaz 26 mérföldet megy el gallononként. Az utóbbi erősebb változat rendelhető összkerékhajtással is. Csak az kár, hogy a legtöbb amerikai nagyváros rendőrautó-sablonszíne nincs annyira menő, mint a Dodge gyári demóautójáé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?