Újabb zöld rekord a Zöld Pokolban

Egész gyors a Mercedes elektromos szupersportkocsija

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új Nordschleife-rekordidőt futott az elektromos Mercedes-Benz SLS AMG, és nemsokára a boltokba is kerül. A tempójánál már csak az ára lesz durvább.


A referenciának számító Nordschleifén a szériagyártású villanyautók leggyorsabbikát momentán úgy hívják, hogy Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive. A Merci új elektromos szupersportautója - értő kezek között - 8 percen belül, egészen pontosan 7:56.234 perc alatt járta meg a Zöld Poklot, s hogy ezt el tudjuk helyezni, a nurburgringlaptimes.com szerint ilyen gyors még például egy Ferrari California vagy egy Porsche Panamera Turbo is. A 60 kWh kapacitású akkucsomaggal szerelt SLS ED négy villanymotorjából 750 lóerő és 1000 Nm nyomaték szabadulhat el, a 100-as sprintidő 3,9 mp, a végsebesség 250 km/óra. A hatótáv elvileg ugyanennyi, azaz 250 - kilométerben. És szemben az Audi R8 e-tron utópiával hamarosan meg is lehet vásárolni. Az ára még nem ismert.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?