Ezt az ütközést magyarázza meg valaki!

És ezt így hogy? Érthetetlen, mit művelt a Corsa sofőrje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tudtad, hogy ahhoz, hogy elforduljon az autó, tekerni kell a kormányon?


A helyszín persze Szovjetunió, a fedélzeti kamerákkal bizniszelők paradicsoma. És látjuk, amint jön a kis piros Opel Corsa, egyenesen bele a fehér Ford Fiestába. Mintha nem vette volna észre se azt, hogy kanyarodni kéne, se azt, hogy van előtte valami. Szerencsére nem volt komoly tempó, s valószínűleg személyi sérülés sem történt - de vajon mi lehet a magyarázat erre az érthetetlen ütközésre? Elmélázott a - valószínűleg - hölgy? A Fiesta mögül követlen közelről rögzített képen azt látni, hogy talán az utolsó pillanatban mégiscsak észleli, hogy jaj, valami nem stimmel, nekiáll kormányozni, de már késő. Fékezni nem fékez, jól felökleli a másik autót, légzsák nem nyílik, csak a bicska a zsebben.
Hirdetés


Az jutott eszembe, hogy sok-sok évvel ezelőtt tanítottam vezetgetni egy lányt. Üres parkolóban. Nem volt ügyetlen, sőt, ment neki az elindulás, a megállás is. De amikor elértünk a placc egyik végébe, s mondom, forduljunk meg, irány visszafelé, akkor egyszerűen nem tudta, mitévő legyen. Hogy tekerni kéne a kormányon. Nem vicc. De aztán megtanulta, hogy. És később meg is szerezte a jogosítványt, gond nélkül. Felteszem, a corsás sofőrnek is van - vagy volt - papírja arról, hogy tud vezetni. Biztos megtanították arra, miként is reagáljon az olyan váratlan fordulatokra, mint amilyen egy kanyar. Vagy nem?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?