Naptárba bevésve – mohó várakozásaink 2015-ben

Ezeket az új autókat várjuk a legjobban idén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új év, új tesztautók és bemutatók. De melyikre mennénk el már ma? A sok újdonság közül válogattunk; kit mi érdekel a leginkább?


Új év, új lehetőségek, új fizetős útszakaszok. Utóbbinak nyilván nem örülünk, de hát mit van tenni, majd csak lesz valahogy. Bár a kollégákkal egyetemben én is csak ácsingózok a tesztre megkapott tízmilliós verdák után, azért várom is, hogy a százezret talán még érő családi autónk helyett a fűtött bőrben mereszthessem a hátsómat. És nem azért, hogy a szomszédok irigykedjenek. Na igen, a látszat. A legviccesebb ilyen élményem, amikor egy nagy és fehér Volvót pont rendesebb ingben vezettem, emiatt a mellém beguruló astrás kismenedzser vágyakozva nézett át, hogy de jó neki. A 2015-ös tesztautók közül a leginkább nem nekem való, amire mégis vágyom, az a vadiúj VW Passat. 40 éves közgazdász lennék, aki a vállalati hierarchiában legalább középtájon jár? Hát, nagyon nem, de egy kellemes, kiegyensúlyozott középkategóriásban utazni, akár városban tötymörögni is pihentetően jó.
Hirdetés


Vicces lenne, mi? Egy borostás fazon eléggé típusidegen lenne a Passat kategóriatársaiban, a végre valahára bemutatott Ford Mondeóban is, meg az előbbivel padlóváz és konszerntárs Skoda Superbben is. Kérdés, hogy abból lesz-e már idén tesztautó, de a sajtóvezetéséről remélem már a nyár környékén be tudunk majd számolni. Engem a leginkább kíváncsivá mégis a importőrök tesztautóparkjába már biztos idén bekerülő Opel Corsa és a Skoda Fabia tesznek. Árérzékeny kicsiny piacunkon ugyanis talán még ezek a leginkább reálisak egy kispénzű polgárnak. Drukkolok az Opelnak, hogy a kissé tákolt, de részben új technikájú és jobban kinéző E Corsa ne legyen annyira lapos, mint a D volt. A Fabia jóságával kapcsolatban nincs kétségem, csak az nyitott kérdés, hogy a káeurópai Polo mennyire lesz lebutítva. A forma jó, sőt ebben szerintem rá is ver nemesebb testvérére, a motorok zömében ugyanazok lesznek, így az árelőnyt feltehetőleg a beltéri anyagok minőségén kell elszenvedjük. Meglátjuk.

Temérdek az újdonság
Ahogyan azt újévi cikkünkben már megírtam. Sok olyan új modell van, ami érdekes. Ha élményautózás, az Alfa 4C Spider bizony ígéretes, a zárt is komoly dózis volt belőle. Az új Ford Mondeóhoz már volt szerencsém, egyelőre nem kent kenyérre, az alapjain érkező egyterűekre, az S-MAX-ra, meg a Galaxyra persze kíváncsi vagyok, hiszen a mostaniak is remek családi autók. Lesz bőven érdekesség a Mazdánál is, ha a Mazda2 is olyan lesz a kategóriájában, mint a Mazda3, akkor a legjobb kisautót várhatjuk. Az MX-5 külön kaszt, kár hogy csak őszre ér hozzánk. Naná, hogy kíváncsi vagyok az új Renault Espace-ra, de félek, hogy vissza fogom sírni a kifutót. Nagy érdekesség lesz az új Skoda Superb, a modell nimbuszát jelzi, hogy van olvasónk, aki már a megjelent skiccek kapcsán is érdeklődött, hogy mikor és hol rendelheti meg.
Ígéretesek a Volkswagen konnektoros hibridjei, a Golf GTE és a Passat GTE, természetesen őket is kipróbálnám; ha tehetném, valószínűleg venném is. De az igazi vágyatóm az újdonságok közül az, amit itthon nem is fognak még jövőre kínálni. A Toyota Mirai, ami ha nem is vízből csinál oxigént, de hidrogénből és oxigénből vizet, közben pedig áramot termel, amivel mozgatja magát. Hát nem csodálatos az üzemanyagcellás autó? És itt van, a Toyota megcsinálta, ahogyan a hibridek úttörőjének számító Priust is. Hogy kicsit furcsa a fizimiskája? Hát igen, az első Prius sem a formájával hódított, de megjelenésekor a Prius II sem. A technika mégis eladja a fura dizájnt. Ha esetleg lenne egy tartós tesztre, elég sok mindent vállalnék érte!
Katona Mátyás


Na de egy kicsit hadd játsszunk is, ne mindig a logika diktáljon. Mondjuk egy Audi TT-vel egy kellemesebb kanyargós és naná, hogy nem fizetős mellékúton. A Golf 7 rokon négykarikás sportkocsival az eddigi beszámolók szerint a VW konszern addig ment, ameddig csak lehetett. A kevésbé rangos vérvonalból az átvett, kipróbált technika maradt csak meg és hozzá adtak mindent ami kell: precíz kormányt és okos futóművet. Nem a sok lóerő számít, a csatolt részektől lehet és lesz élvezetes egy sportkocsi. És a TT végre jól is néz ki, miközben audisan minőségi - nem rossz. Ahogy a negyedik, már az ND szériában gyártott Mazda MX-5 sem lehet az, nézzen ki akárhogy, hajtsa bármi is.

Panaszra 2015-ben sem lesz okunk
Azt gondolom senki sem panaszkodhat idén az újonnan megjelenő autók kínálatára. Aki 2015-ben szeretne új autót vásárolni, annak érdemes végigfutni a korábbi cikkünkben megjelent táblázatot. Bizonyára sokan fognak olyan modelleket találni, melyek érdekesek lehetnek az autóvásárlás során. Személy szerint én a következő autókat várom a legjobban, remélem közülük minél többet sikerül majd tesztautóként is megkaparintani. Korábban évekig jártam egy G szériás Opel Astrával, jelenleg pedig van a családban egy J kombi. Éppen ezért kíváncsi vagyok, hogy milyen autó lesz az ősszel érkező K. Mivel én többnyire városban autózom, ezért elsősorban a kisebb méretű autókat részesítem előnyben. Közülük két típus keltette fel a figyelmemet. Az egyik az új Skoda Fabia, amely képek alapján nekem az eddigi legszebb Fabia.
A másik pedig a Mazda 2. A jelenleg futó 6-os és a 3-as formavilága nagyon bejön, most ehhez hasonló ruhát kap a kis 2-es is. Hogy valóban olyan jó autók lesznek-e a valóságban, mint ahogy a képeken kinéznek, azt majd a tesztek során kiderítjük. Kis autóknál maradva, azonban az élményautó kategóriába lépve a Mini Cooper S mély nyomot hagyott bennem a múlt évben. Nemsokára érkezik a John Coopers Works változat, ami egy lóerő híján 40-nel több, mint a Cooper S. Félelmetes és hihetetlen élmény volt az, amit művelt a 192 lóerős kis Mini, az erősebb változat pedig még erre is rátehet egy lapáttal. Végül pedig szintén egy Mazdán akadt meg a tekintetem és a szívhangom; az MX-5 negyedik generációjára egy újabb élményautóként tekintek, amely várhatóan be fogja váltani a hozzá fűzött reményeimet. Idén én ezeket a modelleket várom a legjobban. Természetesen a többi újdonság is érdekes lesz számomra, az már egészen biztos, hogy nem fogok unatkozni ebben az évben sem.
Gere Tamás


És hadd emeljek ki még egy pár versenyzőt, akikre az említetteken túl érdemes lesz odafigyelni: a BMW M2 mutathatna valamit, amivel a régi BMW fanokank kedveskedik a bajor cég. Kevesebb cirkuszt, mint az M235i-ben de több keménységet mondjuk. Jön a legújabb Honda Civic Type R, személy szerint én a bazári, ledes hátsó szárnyat elhagynám, inkább a futóművét reszelgetném, hogy megint olyan legyen, mint az űr-Civic előttié. Ami még valóban hátul is független volt. Jaguar XE és Volvo XC90, nálunk mindkettő inkább egzotikum, hiszen annyiból már kijönne az Audi/BMW/Mercedes is. Na de azokba vágyik mindenki? Szerencsére nem. Szintén csak remélni tudom, hogy az alternatív, tehát nem német prémiumgyártók velük majd valódi ellenfeleket tudnak állítani. Hát így valahogy, lesz ez az év. Amit biztosra ígérhetünk, hogy az új csodákon túl érdekes, kedves régi és az utcán szaladgáló, megfizethető, reális használtakról is fogunk írni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 23:03
    Permalink

    Kedves Kempelen!

    Nincs kedvenc lapom, senkit nem tekintek pártatlannak se elfogulatlannak, semmilyen hülyeséget nem hiszek el főleg nem kritika nélkül, és nem érzem magam idióta konzum fogyasztónak!!!

    Bánom, hogy ezt az oldalt olvastam és hozzászóltam ehhez a cikkhez, ha tudtam volna hogy itt, egy nem épp sarkalatos és szélsőséges hozzászólásom után, idiótának és hülyéznek akkor meg pláne kerülöm ezt a közeget.

    További szép napot!

  • 2017.10.28. at 23:03
    Permalink

    Nyilván az a kedvenc lapod, amelyik a kedvencedről ír jót.
    Nyilván ezt tekinted pártatlannak, elfogulatlannak
    Nyilván bármilyen hülyeséget képes vagy kritika nélkül elhinni, ami a te igazadat támasztja alá

    Nyilván így emblematikus tagja vagy a konzum idióta fogyasztónak.

    Jómagam olvasom mindegyik általad említett autós honlapot. Sajnos egyik sem szakmai, mind bulvár, így meglehetősen nehéz belőle kihámozni az értéket. Nekem azért szokott sikerülni, szerintem te se add fel!

  • 2017.10.28. at 23:03
    Permalink

    Lassan megszokhatjuk, hogy csak a német autó az autó. Én ennek ellenére maradok francia párti, és ezért nagyon várom az új Espace-t. Szerencsére ennek az oldalnak is van konkurenciája, és ott is született egy cikk a témában, persze az volt előbb és részletesebb is min ez. Ja, és a harmadik konkurensnél meg azt részletezték, hogy mitől egy kotla, alul méretezett alkatrészekkel, rosszul tervezett motor vw 2 literes dízel motorja.

  • 2017.10.28. at 23:03
    Permalink

    Nagyon jó volt a cikk. a cikk 60%-a WV csoport terméke. Még az a szerencse, hogy a két nagy koreai gyártóról szó sem esett. Pedig sok újdonságuk lesz. Remélem sok meglepetést okoz maguknak is, mint Német fanoknak! Szép évet kívánok!

  • 2017.10.28. at 23:03
    Permalink

    Kösz, hogy figyelmeztettél az elütésre. Sajnálom.

    Majd máskor kezdd nagy betűvel a mondatot, amit írsz. OK? Mert a mondatokat nagy kezdőbetűvel kezdjük. Tudod? Puszi!

  • 2017.10.28. at 23:03
    Permalink

    Nincs is ezzel semmi baj. A “szarvasos falvédő” is rengeteg embernek tetszik, pedig ritka rusnya ehy darab.
    [url]https://www.google.hu/search?q=szarvasos+falv%C3%A9d%C5%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=FB-oVOTnCsK_ywOZqoHgDw&ved=0CCAQsAQ&biw=1252&bih=602&dpr=1.09[/url]

Vélemény, hozzászólás?