Reméljük, ez a Ferrari nem ég majd le

Ferrari 458 Italia Niki Lauda tiszteletére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy rajongó így kérte, s megkapta: alapból is gyönyörű 458 Italiáját spéci Lauda-kivitelben gyártotta le a Ferrari. Csodás.


Csúnya, gonosz dolog párhuzamot vonni a nem is egy 458 Italia-égés és a legendás F1-pilóta Niki Lauda 1976-os, kis híján tragikus balesete között, de annyira adta magát... Lényeg, hogy egy ügyfél a háromszoros világbajnok munkássága előtt tisztelegve és jó eséllyel a Rush (Hajsza a győzelemért) című mozi hatására is úgy kérte autóját a Taylor Made perszonalizációs program keretében, hogy az lehetőleg az akkori 312T versenyszivarra hasonlítson.
Hirdetés


Fehér a tető inkluzíve trikolór, arany a felni, a fehérség és a zöld/fehér/piros zászló bent is visszaköszön. Még a bőrkárpit varrásában is. Hogy akkor már némi osztrák motívum miért nincs, passz. A 4,5 literes V8-as motor maradt szerény 570 lóerős percenkénti 9000-es fordulaton, nyomatéka 540 Nm 6000-nél. Nem egy dízel... Sprintideje 100 km/órára 3,4 mp, végsebessége 325 km/óra. A Ferrari Magazine arról nem számol be, hogy ki a rajongó és mennyibe (nem) fájt neki a visszafogott optikai tuning.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?