Michelisz a Honda gyári csapatában folytatja

Hogyan tovább? - Michelisz Norbi a Honda gyári pilótája lett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Michelisz Norbinak nagyobb esélye lesz világbajnoknak lenni, mint valaha. Gyári csapat, kisebb Citroën jelenlét és így tovább. Hogy alakul a jövő?


Büszkén írom e sorokat, hiszen a kezdetek óta ismerem Zengő Zoltánt és Michelisz Norbit. Azonban most egy ország lehet rájuk büszke. Nem rég, a Groupama Tanpálya értékesítési pont megnyitójakor kérdeztük Norbit a jövőjét illetően, azonban nem tudott választ adni, hogy milyen színű autóval folytatja. Most viszont jó érzés leírni: 10 év gyümölcse beért, Michelisz Norbi gyári csapathoz került! Pár napig erről fog szólni minden, hiszen a Honda Racing nyilvánosságra hozta, hogy kik lesznek a WTCC-ben induló gyári alakulat pilótái 2016-ban. Michelisz Norbert tehát idéntől a JAS Motorsport által indított Civic WTCC volánjánál folytatja pályafutását. Több változás is lesz a Hondánál, hiszen idén először 2 helyett 3 autóval is indulnak. Norbi csapattársa lesz Tiago Monteiro, aki negyedik szezonját kezdi a csapatnál és a harmadik pilótáról szóló pletykák is igazak voltak, hiszen a 2012-es világbajnok, Rob Huff is csatlakozik a Hondához. Michelisz Norbert így köszönt el a magyar csapattól, akiknek ezt a rengeteg örömöt, büszkeséget és élményt köszönhetjük: „Nagyon köszönöm Zengő Zoltánnak és a teljes csapatnak az elmúlt évek közös munkáját, a tőlük kapott áldozatos és profi támogatást, mely versenyzői pályafutásomat ilyen magasságokba emelhette. Izgalommal tölt el, hogy a Honda gyári pilótájaként, a JAS Motorsport színeiben indulhatok a FIA Túraautó-világbajnokságon. A Zengő Motorsport égisze alatt már az elmúlt három szezonban is Hondával versenyeztem, aktívan együttműködve a gyári csapattal, így a közös munka során rendkívül szoros viszony alakult ki közöttünk. Hálás vagyok a Hondának, hogy bizalmat szavazott nekem, és remélem, hogy méltón viszonozhatom ezt az idei szezonban.” A Zengő Motorsport is elköszönt Norbitól. Csak néhány mondatot emelnék ki: "Igaz a hír, és nem is mondhatom, hogy meglepődtünk. Tíz éve ezért kezdtünk el közösen dolgozni: Michelisz Norbi a Honda gyári alakulatában folytatja." "Büszkén írom le, hogy csapatunk kinevelt egy profi autóversenyzőt, konkrétan a semmiből."
Így a Yokohama Trophy kétszeri megnyerése után jöhet a következő szint. A világbajnoki cím megszerzése! Erre most nagyobb esélye van Norbinak, mint valaha. Miért mondom ezt? A gyári háttér nyilvánvalóan előny, azonban Norbi már tavaly is megkapta a gyári alakulat adatait és ott lehetett a teszteken is. Ami óriási változás lesz a tavalyi évhez képest, az a Citroën csekélyebb jelenléte a Túraautó Világbajnokságon. 4 helyett, idén már csak 2 autóval indulnak a franciák, a WRC-re koncentrálnak. Persze López és Müller ettől függetlenül profi pilóták. A Volvo is megjelenik gyári csapatként, ám első évüket tanuló évnek szánják. Ezeket összesítve, ha összeszedi magát a JAS Motorsport, ez az első év, amikor igazán összejöhet nekik és több versenyt behúzhatnak. Hogy mennyire lesz versenyképes a TC1-es Civic, az az első tesztek után fog kiderülni, amik éppen folynak Jerezben.
Valószínűleg nem fog megnyugodni a sajtó, jöhet a következő kérdés: "Na de ki jön Michelisz Norbi helyére?", Zengő Zoliék ugyanis szeretnék folytatni a WTCC programot. Azt is elmondták, hogy kitartanak a magyar tehetségek mellett, amíg az élet engedi. Több név felmerült már korábban egy közvetítés alkalmával. Sok tehetséges fiatal pilótánk van, akik simán megállnák a helyüket a világbajnoki porondon. A jelenleg is a Zengő Motorsportnál versenyző Ficza Ferenc logikus döntés lenne. Eredményeivel, főleg itthoni ETCC futamgyőzelmével felhívta magára mindenki figyelmét. Itt van rajta kívül Tóth Norbi is, aki szintén a Zengő Motorsportnál, a TCR sorozatban versenyzik. Az idei RCM Cup győztese Nagy Dani is ment már a Zengő Motorsportnál, ugyanebben a sorozatban. Említeni kell még Nagy Norbit is, aki többek között már WTCC futamon is indult. Sokakban felmerülhet Kiss Norbi neve, azonban minden jel arra mutat, hogy ő marad a kamion EB-nél. Ez jól is van így, hiszen eszméletlen sikereket hoz onnan. Itt van még Kiss Pál Tomi, akit szintén sokan ismernek és szeretnek. Bár most több kitérőt is tett rallycross és rally irányba, az ő igazi terepe a formula-autózás marad. Az Apex Racing versenyzőjét, Tim Gábort is az esélyesek közé kell, hogy soroljuk, hiszen ahol elindul, ott nyer. Hihetetlen tehetség, akit ha hagynának kibontakozni, sok szép eredménnyel kápráztathatna el minket. Felmerült régebben Rácz István neve is, aki szintén őstehetség, és bármilyen kategóriában megállta a helyét. A Zengő Motorsportnál a döntés lehetősége. Biztosak lehetünk benne, hogy jól fognak dönteni.
Hirdetés
Reméljük, hogy idén nem csak a Hungaroringen ünnepelhetünk győzelmet egy emberként, hanem minél több versenyen láthatjuk élen Norbit. Bár azért meg kell hagyni, hogy a hungaroringi hangulattal egy verseny sem ér fel. A megújult Civic WTCC változatát egyébként március 1-jén, a Genfi Autószalonon mutatja be a Honda.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?