0 új cikk érkezett
0 új hozzászólás

Szemhunyás és szigor a közlekedési törvények módosításában

Így változhatnak a közlekedési törvények

·

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Június első napján lett benyújtva az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat. Megnéztük, milyen változások várhatók.

Lakott területen kívül, közvetlenül a közút mellett csupán a közlekedés biztonságát elősegítő, közérdekű tájékoztatást tartalmazó táblák lennének megtűrtek, pedig azok is lehetnek veszélyesen figyelemelterelők...

Lakott területen kívül, közvetlenül a közút mellett csupán a közlekedés biztonságát elősegítő, közérdekű tájékoztatást tartalmazó táblák lennének megtűrtek, pedig azok is lehetnek veszélyesen figyelemelterelők...

Szigor vagy éppen engedékenység? Vajon merre változhatnak a közlekedési törvények? Átnéztük a június 1-én benyújtott, az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, s kijelenthetjük, van benne mindkettő, azaz szigor és engedékenység is.

A közúthálózat tervezésére és fejlesztésére irányuló előírás-változások egyelőre kevéssé érintik majd az autósokat, pláne, hogy 15-30 évben tervezett célállapot-rögzítést irányoznak elő. Hamarabb érezhető lehet, hogy szigorodik a közutak melletti reklámtáblák, reklámhordozók elhelyezhetősége. Bár a közút úttesten kívüli burkolatlan területe továbbra is kivétel marad, villanypóznára, telefonoszlopra ott sem lehet majd ragasztgatni, amennyiben a tervezet elfogadásra kerül. Lakott területen kívül még keményebb lenne a rendelkezés, ott gyakorlatilag csak a benzinkutak felirata, árai, illetve máshol az adott épületben lévő cég neve, piktogramja, illetve – közvetlenül a közút mellett elhelyezve – a közlekedés biztonságát elősegítő, közérdekű tájékoztatást tartalmazó táblák lennének megtűrtek.

A tiltott helyen hagyott balesetveszélyt jelentő autókat a közút kezelője is elszállíttathatná

A tiltott helyen hagyott balesetveszélyt jelentő autókat a közút kezelője is elszállíttathatná

Mint azt nemrégiben egy szerencsés szerencsétlenség kapcsán is írtuk, főút útpadkáján ugyanúgy tilos várakozni, mint leállósávban, azaz mai nevén vészsávban, s műszaki hiba esetén mielőbb gondoskodni kell az autó elszállításáról. Ez a jövőben fokozottan igaz lehet, ugyanis a tervezet szerint a gyorsforgalmi közút − magyarul leginkább autópálya − kezelője balesetveszély esetén a rendőrség, minden más esetben az üzembentartó/tulajdonos és a rendőrség előzetes értesítésével elszállíthatja azt a járművet, amely a közúti forgalom biztonságát veszélyeztető módon a közút területén olyan helyen vesztegel, ahol a megállás tilos. Súlyosbítja a helyzetet, hogy „A jármű elszállítása során a járműhasználat akadályoztatása folytán a keletkezett kárért a közút kezelőjét nem terheli kártalanítási kötelezettség.” Magyarán, az elszállított, magára hagyott járművet akár le is írhatjuk, ha azt bármilyen baleset éri, azt nem kérhetjük számon a közút kezelőjén. Az elszállításért természetesen fizetni kell, akárcsak a tárolásért − ráadásul egyelőre nem is ismert, hogy milyen díjakat. Amennyiben pedig az üzembentartó nem egyenlíti ki tartozását a második értesítését követő 180 napon belül, vagy az üzembentartó kiléte 180 napon belül nem állapítható meg, a közútkezelő jogosult a járművet értékesíteni vagy más módon hasznosítani. Némi sarkítással nyereményautó, lövöldében célpont is lehet belőle. Bár a tervezet szerint amennyiben az elszállított jármű tulajdonosa az értékesítést vagy más módon történő hasznosítást követő 60 napon belül jelentkezik, részére az értékesítésből vagy a más módon történő hasznosításból befolyt, a szállítással, a tárolással és az értékesítéssel kapcsolatban felmerült igazolt költségekkel csökkentett ellenértéket ki kell fizetni, az azonban nincs rögzítve, hogy mekkora költségek lehetnek, mennyire kell reális áron értékesíteni az autót.

Akár 3 óránként is kiszabható lehet a parkolási bírság

Akár 3 óránként is kiszabható lehet a parkolási bírság

Szigor nem csak az autók elszállítása kapcsán található a közlekedési törvények módosítási javaslatában, a parkolási bírságok is szigorodhatnak. Bár az az időszak már jó ideje elmúlt, amikor olcsóbb volt naponta egy büntetést kifizetni, mint egész napra jegyet venni, hiszen a bírság mértéke öt naptári napon belüli befizetés esetén is az adott területre érvényes egyórai várakozási díj tízszerese, mostantól még kevésbé lesz pardon az autójukat fizetés nélkül várakoztatókkal szemben. Pedig valljuk be, előfordulhat, például személyi sérülés, elhúzódó tárgyalás vagy akár egy hosszas, orvosi rendelőben várakozás során, hogy az autós nem tudja meghosszabbítani parkolójegyét. (Ezért is lehet eladni vaskos tranzakciós díjjal mobiltelefonon keresztül a parkolójegyet). A törvény ráadásul ravasz módon változik, hiszen ismerős szöveggel kezdődik az új passzus. „A díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozó járműre ugyanazon a várakozási területen egy naptári napon belül pótdíj csak egyszer szabható ki, kivéve, ha a várakozás csak meghatározott időtartamig engedélyezett.” Az utolsó mondatrész a lényeg, tehát ahol limitált, hogy mondjuk 3 óráig lehet egy huzamban várakozni, ott 3 óránként mehet is a bírság, (például a budapesti belváros 8-20 óráig fizetős zónájában) akár 4-et is lehet kapni egyetlen napon, ami már az egy órára érvényes (a példánál maradva 400 forintos) díj negyvenszeresét (16 000 Ft-os összeget) jelenti.

Pénzt a jelenlegi információk alapján nem, de forgalmi engedélyt, egyéb papírokat a jövőben a közlekedési ellenőr is kérhet

Pénzt a jelenlegi információk alapján nem, de forgalmi engedélyt, egyéb papírokat a jövőben a közlekedési ellenőr is kérhet

A szigor és az újabb ellenőrzések kapcsán – ami nem feltétlen rossz – bevezetésre kerül a közúti ellenőr fogalma. Azt már tudjuk, hogy milyen névjegyzéket fognak róluk vezetni – ennek részleteitől megkímélnénk olvasóinkat, ám a munkakör létesítéséhez szükséges iskolai végzettséget, képesítési előírásokat, valamint a névjegyzék vezetésére és a közúti ellenőrök rendszeres továbbképzésére vonatkozó részletes eljárási szabályokat később, rendeletben fogja meghatározni az érintett miniszter. Az eddig leírtak alapján minden nagykorú, büntetlen előéletű magyar állampolgár lehetne igazoltatási és ellenőrzési joggal rendelkező közúti ellenőr. Egyelőre azt sem tudni, hogy karszalagról vagy egyenruháról lehet-e majd őket felismerni.

Ismét megengedőbbjózanabb lehet a külföldi rendszámot viselő autók használatának szabályzása

Ismét megengedőbbjózanabb lehet a külföldi rendszámot viselő autók használatának szabályzása

A szabályzások módosításában van szemhunyás, illetve józanodás is. Ilyen például, hogy a típusbizonyítvánnyal rendelkező új járművek esetén a forgalomba helyezés előtti vizsgálattól a gyártó vagy forgalmazó kérelmére eltekinthet a jövőben a közlekedési hatóság. Jelentősen egyszerűsödik – ismét – a külföldi rendszámos autók használata. A külföldi üzembentartótól rendszeres munkavégzéshez kapott autót időkorlát nélkül, egyébként 6 hónapon belül összességében 30 napig lehet használni (ellenőrzés során az adatokat az új, közigazgatási bírságnyilvántartásban rögzítik). A magyar lakcímmel, külföldi tartózkodási hellyel rendelkezők, valamint a magyar költségvetési szerv által hivatalos célú külföldi kiküldetésben lévők, az Európai Unió intézményeinél − vagy olyan nemzetközi szervezetnél, amelynek Magyarország is tagja − dolgozók, illetve a velük közös háztartásban, a kiküldetés teljesítésének helyén élők szintén időkorlát nélkül vezethetnek majd nem hazai azonosítójú autókat, amennyiben a tervezet megszavazásra kerül.

Bár az idén nyári közlekedési törvénymódosítási terv kétségtelenül sokak, a külföldön vagy külföldi cégnél dolgozók számára egyszerűsítést jelent, arról nem szól, hogy kaphatnak-e kompenzációt, kérhetik-e autóik regisztrációs díjának visszafizetését azon vállalatok vagy külföldön dolgozók, akik csakis a korábbi szigor miatt honosították autójukat. A kérdés nyilván költői lenne, így inkább fel sem tesszük. A tervezet vitája az Országgyűlés június 18-20. közötti ülésein, a módosítás megszavazása pedig egy héttel később, június 25-27. között várható.

Ez is érdekes lehet:
 

Csak menni kell rajta, sem tankolni, sem tölteni nem kell megállni

A villanyautók legfőbb hátulütőjére, a korlátozott hatótávra adhat megoldást az autót töltő út...

1985-ben jelent meg az utolsó régi, hátsókerekes Alfa Romeo, a 75-ös

Maga is egy nagy évfordulóra készült, és már ő is betöltötte a 30-at. Az Alfa 75 volt a márka...

Euro 6-os benzinest kap a Dacia Duster

A Renault régi szívó benzinese tovább él. A Dacia Dusterben 114 lóerős, 156 Nm a nyomtéka és...

Tovább csökken a benzin és a gázolaj ára

A forint gyengülése ellenére is folytatódik az üzemanyagárak apadása.

Három üléssorral ellátott egyedi kabriót mutatott be az Audi

A német autógyártó egy különleges, hosszított tengelytávú és hat ajtóval ellátott kabrióval rukkolt...

Hamarosan bemutatkozik az új Swift csúcsváltozata

Tokióban mutatják be a következő generációs Suzuki Swift turbós, összkerékhajtású, duplakuplungos...

Nagyon komoly áresés jön a benzinnél és a gázolajnál is

Folytatódik az üzemanyagárak egyre gyorsuló apadása, pénteken újabb mínuszok jönnek.

Videón a digitális műszerblokk, ami felárért már az Audi A4-ben is lehet

Az Audi A4 legújabb, B9 kódú szériája már a nyár elején bemutatkozott, most pedig digitális...

Több mint egy mázsát dob le magáról az Opel Insignia

A német gyártó zászlóshajójának következő generációja több mint 100 kilós fogyókúrával érkezik...
 
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1vcGVs
Hirdetés

A cikk galériája

Küldés e-mailben

Tetszett a cikk?

Iratkozzon fel hírfigyelőnkre! 
(Mi ez?)Ne maradjon le a legfrissebb autós hírekről, bemutatókról, tesztekről, benzinár-változásokról! Írja ide e-mail címét, és a fontos hírekről értesítjük.

(E hírfigyelőről bármikor leiratkozhat a küldött levél alján lévő linkkel. Az adatvédelmi elveket maximálisan tiszteljük, a címet nem adjuk ki harmadik félnek.)
Jogi nyilatkozat* Hozzájárulok ahhoz, hogy a Használtautó Kft. részemre közvetlen megkeresés módszerével a saját, illetve harmadik személyek áruira és szolgáltatásaira vonatkozó reklámot közöljön (pl. promóciós célú elektronikus levelet, hírlevelet, vagy reklámot tartalmazó elektronikus levelet küldjön) és a fentiekben ebből a célból megadott adataimat kezelje és felhasználja.
A Használtautó Kft. a megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és harmadik fél számára nem adja át. A reklám közléséhez, illetve a személyes adatok kezeléséhez megadott hozzájárulás visszavonásig érvényes.
A hozzájárulás bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható.
Feliratkozom

Új hozzászólás írása

Hozzászólás *
 (BBCode formázások engedélyezettek) A következő BBCode formázások engedélyezettek:
[url=http://www.pelda.hu] Link neve[/url]
[b]félkövér[/b]
[i]dőlt[/i]
[u]aláhúzott[/u]
egyéb más BBCode és HTML kód használata nem megengedett.

F
D
A
URL

Hozzászólások (12 db)

Törölt felhasználó írta: 2012 június 14., csütörtök 15:59:49

Tisztelt Katona Úr! Értetlenkedve állok a történtek előtt, mivel Ön törölte a hozzászólásomat amivel Magyarország jelenlegi miniszterelnökéről trágár megjegyzést tettem!!!!??? Csak tudja(tudják) mit nem értek, az egyik régebbi hozzászólásban le "anyáztam" a Horatius nevű hozzászólót, érdekes módon azt például nem törölték!!!???? Nem tudom valójában mi állhat a háttérben, szimpatizálás a hatalmon lévő kormánnyal, vagy pedig némi nemű nem tetszés a kissé nyers fogalmazás módom tekintetében???? Kérem erősítsen meg egyikben vagy a másikban, mert ha fidesz szimpatizánsok akkor többé nem írok ilyen hangvételben!(DE csak ezen az oldalon :-))), ha pedig valóban trágár és sértő(ugyanakkor igaz!) kifejezések zavarják akkor kérem hogy a régebbi hasonló hozzászólásaimat is töröljék!!! Köszönettel!!!

A válaszoláshoz belépés szükséges
Törölt felhasználó írta: 2012 június 13., szerda 21:54:14

Ezt a hozzászólást
a felhasználási feltételek megsértése miatt
Katona Mátyás szerkesztő törölte
2012. június 14. 10:06-kor .

nyaki01 írta: 2012 június 13., szerda 11:18:40

Kubeba!
Szívemből szóltál.
Mivel itt mindenkit birkának tartanak és tegyük hozzá, hogy van rá okuk, sajnos így lesz, hacsak megálljt nem fog parancsolni a társadalom.
Hú, de dühös vagyok!

A válaszoláshoz belépés szükséges
kubeba írta: 2012 június 13., szerda 10:15:15

Az is egy vicc ha lerohad valahol az autóm akkor még el is veszíthetem és még fizethetek is pluszban.
Épp elég nagy baj az ha ott hagy valahol az ut szélén. Ne de ez azért már túlzás!
Az alapvető emberi jogokat ez nem sérti?

A válaszoláshoz belépés szükséges
kubeba írta: 2012 június 13., szerda 09:56:45

Régen ,még a rendszerváltás előtt voltak ilyen léhűtő és lehúzós ,az embereket b.asztató állások. A karszalagos önkéntes rendőr,meg a "népi ellenőr" aki bejöhetett az üzletembe és fenekestül felforgathatta azt ha nem adtam neki vagy árut vagy pénzt!
Ez már a vicckategória! :-))

A válaszoláshoz belépés szükséges
kubeba írta: 2012 június 13., szerda 09:50:56

Itt egy konkrét példa hogy már törvénybe is iktatták a cikk elején említett reklámtáblákkal kapcsolatos idiótaságot.

Pusztán azért hogy az egyik milliárdos jól járjon ha már nem tudta felvásárolni a reklámtáblás konkurenciát, akkor kétharmados többséggel törvényt módosítanak, és tönkreteszik.

Mivel a törvényben még csak meg sem említik mi számít külterületnek.

Nagyon sokan vannak akiknek elveszik a bevételi forrásukat a saját területükön kiállított reklámtáblákért ,ami után áfát is és jövedelemadót is fizetnek az emberek, a cégek és az önkormányzatok is az államkasszába.http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100224.KOR&celpara=

Itt meg az ok. :

http://fn.hir24.hu/ceghirek/2011/02/16/simicska_plakathaboruja

Amiről viszont nem írnak egy szót sem sehol, hogy mindenkinek le kell szedni a saját ingatlanán a saját tábláját,reklámját,kiírását mindenét ami 50 méteren belül van az ut közepétől!

Gumis,autójavító,kisbolt,kocsma,ép anyagos,pizzás,barkácsos,zöldséges, stb-stb - tehát mindenki érintett a kisvállalkozók között.

A saját cégérét is le kell szednie mindenkinek!

Rengeteg kis vállalkozás fog megszűnni és tönkremenni akiket ez érint!

A közút kezelője már felmérte és ki is küldte a felszólító és fenyegető leveleket az érintetteknek. Január óta ezen dolgoznak az egész országban,ahelyett hogy az utakat javítanák. Erre van ember és energia és pénz.

A törvény szerint 100,000 től 500,000- ig büntethetnek,és még nekem kell igazolni fotóval hogy leszedtem a saját vállalkozásom kiírását ,reklámját,mert ha nem akkor ujra büntethetnek 30 nap után!

Teszi mindezt úgy hogy a saját vállalkozásomra a nekik befizetett 20,000- ft os illeték után ők adtak hozzájárulást a vállalkozásomhoz. Most mindezt egy tollvonással áthúzták hogy Simicskának még több pénze legyen!

A helyi önkormányzatok ahová az adókat fizeti az ember nem foglalnak állást az ügyben! Csak egy igazolást adnak ki arról hogy milyen övezeti besorolásban van az adott ingatlan! De a törvényt úgy csinálták hogy ne vegye figyelembe az övezeti besorolásokat!
Az tuti hogy perek százai vagy ezrei fognak indulni! Emberek tizezreit teszik tönkre ezzel akik adót fizetnek és eltartják ezt a sok léhűtő munkanélkülit,cigányt,nyugdíjast,csökkent munkaképességűt,beteget , stb-stb.
Iszonyatos hiány keletkezik majd az önkormányzati és az állami bevételekben.

Már az alkotmány bíróság előtt van az ügy de ki tudja mikor és mi lesz belőle.

A média pedig kussol! Hisz nem a segélyből élő szinesfém gyüjtőket érinti! :-)

Ez ma magyarország!

GYALÁZAT !!!

A válaszoláshoz belépés szükséges
versenyző írta: 2012 június 13., szerda 09:50:14

Munkásőrök helyett Polgárőrök,Városőrök, Bűnmegelőzők, stb.. , AVH helyett THK, Beszervezettek helyett karszalagosok, egy mentőládáért söprik a padlást, Változott itt valami???

A válaszoláshoz belépés szükséges
robocselli írta: 2012 június 12., kedd 22:52:30

Hurrá! Egyenruhás bűnözés után lesz karszalagos bűnözés is! Öreganyámnak is kellene igazoltatási jogot adni, biztosan örülne neki. Vazeee, inkább minden magyar állampolgár kapjon igazoltatási jogot, és mindenki igazoltasson mindenkit. A nők jelentsék fel a férfiakat, a férfiak a nőket, a kicsik a nagyokat, a nagyok a kicsiket. Milyen bűne van a magyar népnek, hogy ennyi büntetés sújtja? Talán rosszul választott? A fizetéseket ki emeli meg? Erről semmit nem hallottam. Nem kiforgatni kell mindenkit a vagyonából! Elegem van már a sok szankcióból, fizetés emelést akarok!!!!!! Ja, és töröljék el a mentelmi jogokat, hogy ez a sok szarság mindenkire vonatkozzon. Könnyű törvényeket hozni annak, akinek nem kell betartani. A tisztelt mentelmi jogosok semmilyen szabálysértésért nem vonhatók felelősségre. Ez is törvényben van. Még bűncselekményért sem, ha csak tetten nem érik őket. Hát ez van.

A válaszoláshoz belépés szükséges
Daytona írta: 2012 június 12., kedd 21:47:28

Ezek valóban nagyon, de nagyon fontos módosítások. Ezek nélkül már szinte közlekedni sem lehetett eddig, no de most végre fellélegezhetünk! Kár volt értük a papírt pazarolni...

A válaszoláshoz belépés szükséges
farkasfalka írta: 2012 június 12., kedd 20:28:58

Távol áll tőlem hogy bármiben egyetértsek a 64 vármegyés fickóval,de előbb utóbb az lesz a vége hogy egy rossz pillanatban a civilek neki rontanak a rendőröknek és szét szedik őket,vagy egymást.Karszalagos köcsögök kellenek még,meg olyan tervek,mint az ami azt taglalja,hogy ha már lesz új KRESZ,vizsgázzon mindenki újra. Mikor hallottam, hirtelen keresni kezdtem a kapát.

A válaszoláshoz belépés szükséges

Kövess minket a Facebookon is!

dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1vcGVs
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1vcGVs

Friss tesztek

Citroën DS3 Cabrio 1.2 PureTech 110 Style teszt

Majdnem kabrió - Citroën DS3 Cabrio teszt

Kabriónak hívják, de igazából csak félig az. A Citroën DS3 így is trendi, prémium, és élmény vele autózni. A kérdés csak az, hogy ki fogja megvenni ennyiért.


Renault Espace 1.6 dCi EDC Zen teszt

Motorra költs, ne benzinre! Renault Espace 1.6 dCi EDC teszt

Tudnak a franciák! Például dízelmotort és egyterűt gyártani. Utóbbit erősítette meg az új Renault Espace erősebbik gázolajosa.


Hyundai i30 1.6 CRDi HP ISG DCT teszt

Ha számít a kényelem - Hyundai i30 teszt

Egyre komolyabban kell számolni a kompaktok között a koreai gyártókkal, jól mutatja ezt a megújult Hyundai i30 is, amely több szempontból is megszorongathatja a vetélytársakat.

Még több teszt
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1vcGVs

Hirdetés

OPEL tesztek

Opel Mokka FWD 1.7 CDTI AT6 teszt

Szép, jó. Mi kell még? - Opel Mokka automata teszt

Automata váltóval és tolótetővel levett a lábamról az Opel Mokka. Vásárlói hasonlóan érezhetnek, így nyilván ők is elnézik gyengeségeit.


Opel Meriva 1.6 CDTI teszt

Vezetni jó! Opel Meriva 1.6 CDTI teszt

Magyar motor hajtja, öngyilkos ajtajú, tologatható hátsó üléses. Vajon tényleg szenzációs családi és utazóautó az Opel Meriva 1.6 CDTI?


Opel Cascada 1.6 SIDI Turbo Cosmo teszt

Magyar motor viszi, de mégsem a mi autónk: Opel Cascada teszt Videó

Kezdeti kínálatának csúcsával, a szentgotthárdi, 170 lóerős SIDI turbómotorral járt nálunk a vászontetős Opel Cascada. Kellemes, de nem a mi autónk.


Opel Adam 1.4 Ecotec Start/Stop Slam teszt

Persze, hogy drága. Opel Adam teszt

Az Opel is rájött, hogy van értelme jó sok pénzért ezerféleképp variálható szuperminit árulni, hát itt a vagány Adam, amit legizmosabb motorjával, 100 lóerősen teszteltünk.


Opel Mokka 1.4 Turbo AWD Cosmo teszt

Lesz keletje. Opel Mokka teszt

Érdekes szerzet a Mokka, de hogy miért így hívják, annál fontosabb a kérdés: mire való? Vagy mindegy, mert a divat voltaképp céltalan? Az Opel gömböcét turbós benzinesként, összkerékhajtással teszteltük.


Még több OPEL teszt

Címlapon


Friss cikkek

40 éves a Volkswagen Polo

Taps jár a másodhegedűsnek is - 40 éves a VW Polo Videó

2 órája – Sztori

Audinak indult, végül csak Volkswagen lett. A VW kisautója egy év lemaradással, de a Golféval megegyező utat járt be. Most ő a főszereplő.


Rekordáron kelt el Steve McQueen utolsó Porschéja

Kevés Porsche ér félmilliárdot, de Steve McQueen-é biztosan Videó

20 órája – Sztori

A 930-as kódú 1974 és 1989 között készült Porsche 911 Turbo korai példányai nem érnek keveset, de csak egy érhetett 550 milliót.


Bemutatkozott a Renault Talisman Estate

Egy menő francia kombi: itt a Renault Talisman Estate Videó

3 napja – Újdonság

Ez kellett a Renault-nak! Végre egy rendes középkategóriás kombi, amire büszkék lehetnek. A Talisman talán még szebben is néz ki kombiként.


Kapcsolódó tartalom


Használtautó.hu

OPEL CORSA B 1.2i Swing Friss Vizsga !!!

OPEL CORSA B 1.2i Swin...

Ár: 255.000 Ft

Évjárat: 1993 / 12

Kivitel: ferdehátú

Üzemanyag: Benzin

OPEL ANTARA 2.2 CDTI Enjoy FWD Utolsó darabok a Gyulaitól

OPEL ANTARA 2.2 CDTI E...

Ár: 5.799.000 Ft

Évjárat: 2015

Kivitel: városi terepjáró (crossover)

Üzemanyag: Dízel

OPEL ZAFIRA 1.8 16V Comfort

OPEL ZAFIRA 1.8 16V Co...

Ár: 749.000 Ft

Évjárat: 1999 / 11

Kivitel: egyterű

Üzemanyag: Benzin

Még több autó

Kövess minket a Facebookon is!