Megnyílt az első hazai villanyautó-szerviz Budaörsön

Fizetett hirdetés

Ingyenes gyorstöltővel várja a villanyautókat a Nissan Gablini Budaörs

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miként az új Nissan Leaf már rendelhető itthon, gyári szerviz is van hozzá. Egyetlen helyen, a Nissan Gablini Budaörsnél.

Idén nem csak megújult és európai gyártású lett a Nissan Leaf, hanem hivatalos hazai értékesítése is megkezdődött. Az immár 199 kilométeres elvi hatótávú - legjobb mai - villanyautót magunk is próbáltuk már Norvégiában és itthon is. Jó hír a hazai vásárlóknak, hogy hazánkban június 1-től már nem csak megrendelhető a Leaf európai kiadása, hanem hivatalos, teljes értékű márkaszerviz is van hozzá. Egyelőre, és vélhetően még hosszú ideig az értékesítés és a karbantartás is csak egyetlen helyen, a GT-R értékesítési pontnak is számító Nissan Gablini Budaörsnél lesz.

Miként a ragadozó GT-R, a Leaf is külön sarokban várja leendő vásárlóit a budaörsi autószalonban, s a villanyautó alsó hangon is 8 774 500 forintot fizető kuncsaftjai speciális törődést is kapnak. Háztartásukat a Nissan által biztosított és akkreditált villanyszerelő vizsgálja meg, hogy annak hálózata fogja-e bírni az elektromos járgány töltését. Autójukhoz a Nissantól megszokott 3 év/100 000 kilométeres általános garancián túl a nagyfeszültségű elektromos rendszerre és a lítium-ion akkumulátorra 5 éves jótállást kapnak, valamint mindegyik hazai értékesítésű Leafhez egy évig ingyenes az akkulemerülés esetén is segítő Assistance (egy lemerülésig még a második évben is térítésmentes a mentőszolgáltatás).
Hirdetés

Ha bármit javítani kellene az autókon, akár az akkumulátorok kapacitása csökkenne a gyári érték 80 százaléka alá, a Nissan Gablini Budaörs vadonatúj villanyautó-állása és szakképzett, a Nissan központja által akkreditált szerelői mindenben fognak tudni segíteni. A villanyautók garanciája csakis akkor lesz érvényes, ha azokat a budaörsi műhelybe hordják tulajdonosaik. Akár egy karosszériajavítás esetén is a dedikált szerviz keresendő fel, ugyanis a nagyfeszültségű akkumulátor miatt minden munkának szigorú technikai és munkavédelmi előírásai vannak. Ha már garancia: a budaörsi szervizben nem csak a hazai értékesítésű, hanem az összes, közép-európai garanciával rendelkező, azaz akár nem hazai első forgalomba helyezésű Leaf garanciája érvényesíthető lesz.
Bár a szerviz alapvetően a Nissanra, a villanyautó-állás pedig a Leafre specializált, a típusspecifikus műszereket és célszerszámokat nem igénylő szervizműveletek kapcsán egyéb márkák villanyautóit is fogadja a Nissan Gablini Budaörs, sőt, az éjjel-nappal elérhető gyorstöltő számukra is ingyenes. Utóbbinál hamarosan akár sorakozás is kialakulhat, a szervizben még jó ideig aligha fog. Naponta akár 3-4 autót is ki tudna szolgálni az egyetlen villanyautó-állás, azonban egyelőre a teljes idei éves eladási terv 25 autóról szól. Ennyi vevő számára pedig óriási szó, hogy teljes értékű szervizháttér áll a villanyautó mögött, vásárlása nem jár kényelmetlenséggel, sőt inkább csak előnnyel. Ki látott például már olyat, hogy bármilyen hatótávval adja le autóját a szervizbe, azt legalább 80 százalékossal kapja vissza?
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 02:16
    Permalink

    Természetesen írtunk már sokszor a Leafről, ez az anyag kifejezetten az új töltőállomásról szólt. A Leaf tesztjéből ([url]http://www.autonavigator.hu/teszt/meddig_mehetunk_arammal_nissan_leaf_teszt-10118[/url] és norvégiai próbájából ([url]http://www.autonavigator.hu/ujdonsag/norvegiaban_vezettuk_a_nissan_leaf_europai_kiadasat-9998[/url]) vélhetően minden hiányzó információ kiderül.

  • 2017.10.30. at 02:16
    Permalink

    Es jobb lessz ha a koztudatba is beviszik ezeket a lopakodokat.
    Minap Tescobol haza felle 1kimerito vasarlas utan batyogok haza
    csoszogok at a zebran erre a semmibol ramdudalnak
    Ha lett volna 9eletem 3tutira elrohan
    Kb 3mp-el kesobb feleszmelve mit latok
    1db Leafet
    Azota parazok a zebran:)
    Ugyhogy elso villanyautos elmenyem nem a legjobb emlekem

  • 2017.10.30. at 02:16
    Permalink

    Attól függ mennyire vagy lemerülve..

    Kb max 1-1,5 órát.fél óra alatt talán 100km elegendő megy bele.

    Annyi kell amennyi van.Akármennyivel töltheted.Minnél több, annál jobb.Nincs minimum vagy maximum.

  • 2017.10.30. at 02:16
    Permalink

    Azért némi szakmai információt szívesen olvastam volna. Pl mennyi idő az amíg ott kell dekkolnom “gyorstöltés” címen. A másik, hogy otthon hány amper kell a töltéshez?

Vélemény, hozzászólás?