Eladó az egyik legritkább Aston Martin

Kalapács alatt az Innes Ireland által építtetett Aston

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hármat gyártottak belőle, kettő létezéséről tudunk és abból az egyik most eladósorba került. Kora és stílusa mellett ritkasága teszi igazi gyűjtői darabbá az 1967-es „kombi” Astont.


A most eladósorba került Aston Martin eredetileg az amúgy sem mindennapos DB6 kupéként gurult le a futószalagról, de tulajdonosa, a Forma 1-es versenyző, Innes Ireland saját kényelme fokozására azzal bízta meg a FLM Panelcraft manufaktúrát, hogy egy sportos shooting-brake kombit faragjanak belőle.
Hirdetés

Az átalakítás - mint azt a képeken láthatjuk - minden igényt kielégítően pazar lett. Tulajdonosa vidáman használta is a kilencvenes években bekövetkezett haláláig. A mindenre kiterjedő felújítás után az autó kondíciója hibátlan, az eladó szerint így ismét alkalmas nagysebességű autópályás országátszelésekre. Ebben segítségére van 3,7 literes sorhatos motorja, az 56 éves gép ötfokozatú kézi váltójával talán nem kényszerül az új tulajdonos arra, hogy még nadrágjának az árát is üzemanyagra költse. A fogyasztás a DB6 esetében természetesen soha nem volt szempont, valószínűleg az új tulaj sem fogja iránytaxinak befogni a ritkaságot.
A DB6 Vantage Shooting Brake értékét növeli a klasszikus színkombináció; Gunmetal Grey, azaz fegyverszürke külseje és burgundivörös bőr beltere mutatja az angolok jó ízlését. Ha netán a legjelentősebb hazai használt autós oldal, azaz a Használtautó.hu számára kellene róla hirdetést írni, akkor a leinformálható előéletet és a gyár által elvégzett, végig dokumentált felújítást is ki lehetne emelni. Így tették ezt a DD Classics árverezői is, akik Kew-i (Nyugat-London) bemutatótermükbe várják a sanszosan nem fapados járattal érkező vevőjelölteket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?