Elhagyott versenypályára vitte a SEAT a 30 éves Ibizát

Kedves kisfilmmel ünnepel a SEAT

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem állt le az ünneplés a SEAT-nál. Az Ibiza négy generációját kivitték az 1923-ból fennmaradt Sitges-Terramar oválpályára.


Már megemlékeztünk a SEAT húzómodelljének szülinapjáról, de a spanyol gyár legfontosabb szériájának ünneplése még eltart egy ideig. A SEAT csak most közölte azt a hangulatos kisfilmet, amit egy már rég nem használt grand prix pályán forgattak.
Hirdetés
Az Autódromo de Sitges-Terramar már több, mint hatvan éve a környékén kapirgáló tyúkok birodalma. 1923-ban adott helyet az első versenynek, de pénzügyi gondok miatt elmaradt a nyertesek pénzjutalma, emiatt nem sikerült bekapcsolni a nemzetközi sportéletbe. A hatvan fokos kanyarokkal tűzdelt betonpálya és környéke ma is magánkézben van, de alkalmanként felengednek rá járműveket. Így döntötte meg a körrekordot 2012-ben Carlos Sainz egy Audi R8 LMS volánjánál. Maga a betonépítmény a mediterrán klíma és minden karbantartás hiánya ellenére egész jó kondícióban megmaradt. A Barcelónától nem messze eső Sitges adta a helyszínt a SEAT gyári visszaemlékezéséhez. A spanyolok máig nagyon büszkék az első önálló fejlesztésükre, ezért készítették ezt a kis videót is, amiben az eddig négy generációnyi Ibiza köröz.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 08:47
    Permalink

    Élénken emlékszem a 90-es évek elején debütáló ii generáció micsoda formai telitalálat volt. Magam is vásároltam egyet a Cordoba változatból 1994-ben. Sokan megcsodálták. Rendkívül jó autó volt és az máig nem változott. Méltatlanul mellőzött márkája volt eddig a VW-nek. Remélem magára talál. Megérdemelné, mert sokáig nagyon szerethető, egy csipetnyi mediterráneumot magában hordozó autókat gyártott.

Vélemény, hozzászólás?