Alig használt Ford GT Heritage Edition eladó!

Limitált szériás Ford GT kerül kalapács alá Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze 5, azaz 5 futott mérfölddel visznek aukcióra egy limitált szériás Ford GT-t. Megkímélt, nem dohányzó, női tulajtól, ugye?


A Ford GT épp reneszánszát éli, hiszen hamarosan érkezik az új modell. Ha valakinek nem tetszene az új, vagy csak épp nem tartozik a Ford által kiemelt elit közé, akik megkaparinthatják a mindössze 250 évente legyártott darab egyikét, annak a régebbi sorozat felé kell kacsingatnia. Azt persze álmunkban sem gondolnánk, hogy létezik még belőle nem használt darab. Pedig a híres Barrett-Jackson árverésén még ilyen is van. Az aukciós iroda egyébként már több autóval kapcsolatban is felhívta magára a figyelmet (példaként említhető a Halálos Iramban VW Jettája vagy a Transformers-ből ismert Űrdongó).
A szó szerint vadiúj állapotban lévő Ford GT egy a 343 legyártott Heritage Edition darab közül, órája pedig 5 futott mérföldet mutat. A képek tanúsága alapján a festése még a gyári gulfos dekor. A 2006-os gyártású szupersportautó motorterében egy 5,4 literes V8-as dobog a maga 550 lóerejével, ami egy 6 sebességes kézi váltóhoz kapcsolódik. Elöl 18, hátul 19 colos BBS felniken csücsül, amiken elöl 235, hátul 315-ös Goodyear Eagle F1 gumik feszülnek.
Hirdetés
Míg a 2017-es GT modell közel 110 millió forintba fáj, addig limitált kiadású felmenője akár több mint 500 000 dollárért, azaz kb. 137 millió forintért is elkelhet. Az április 8-10 közötti Barrett-Jackson’s Palm Beach aukción kiderül a végső ára, ahol egyébként még egy GT Heritage Edition is ott lesz, de az már nem gyári festésben, és már 3000 mérföldes óraállással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 06:32
    Permalink

    Ez egy kiválóan sikerült modern leszármazottja a legendás GT40-esnek. Ez volt a Ford csattanós válasza az akkori Ferrarikra. Az ajtómegoldás nagyon egyedi, ahogy a felső rész benyúlik a sofőr és az utas fölé – azt az érzetet kelti, hogy biztos felfelé nyílik, pedig hagyományosan oldalra. Nemrég a Gas Monkey csapata újított fel egy törött példányt, nagyon jó kis rész volt. Az újat pedig nagyon várjuk:

    [url]https://www.google.hu/search?q=new+ford+gt&client=opera&hs=Ryl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiKpo3x2PnLAhWoYpoKHfL5BkcQ_AUIBygB&biw=931&bih=610[/url]

Vélemény, hozzászólás?